Regal strălucitor de sărbători

 

Piaţa Mare va avea anul acesta un iluminat de sărbători mai special. În acest sens Primăria Sibiu a parcurs procedurile de achiziţie pentru noi corpuri de iluminat şi urmează să semneze contractul de achiziţie.

 

O copertină octogonală luminoasă va acoperi Piaţa Mare de Sărbători. Aceasta va avea un perimetru de 264 de metri, iar funcţionarea ei va fi  controlată on line pentru a crea diverse efecte vizuale. Candelabre, sisteme triunghiulare cu leduri şi stele stroboscopice vor completa iluminatul festiv al pieţei din centrul oraşului. În cadrul contractului semnat în acest sens, municipalitatea va achiziţiona 1.600 de stele de tip stroboscop, opt candelabre ornamentale, o instalaţie de iluminat dinamic, 400 de globuri, 100 de stele decorative şi 100 de sisteme triunghiulare cu leduri.

 

 

„Regele” sărbătorii

 

Însă, ca în fiecare an, în centrul Pieţei Mari va trona bradul. Acesta va fi montat în data de 14 noiembrie. Bradul va fi adus din Păltiniş şi are o înălţime de aproximativ 20 de metri. Dar sibienii se pot bucura de patinoar şi anul acesta. De data aceasta patinoarul a primit aprobarea de extindere şi se va întinde pe o suprafaţă de 750 de metri pătraţi, anul trecut suprafaţa acestuia fiind de 540 de metri pătraţi.

 

Surprize pentru cei mici

 

Şi în acest an Moş Crăciun îşi va amenaja  atelierele la Târgul de Crăciun. Copii vor avea ocazia să îl ajute pe Moş în pregătirea cadourilor într-un atelier amenajat chiar în Târgul de Crăciun din Piaţa Mare. Cei mici vor decora turtă dulce sau rame foto sau vor deveni mici brutari. Noutatea anul acesta este un atelier numit “Lumânărar de Crăciun” unde copii vor învăţa cum se fabrică lumânările. Grădiniţele şi şcolile din Sibiu sunt invitate să se înscrie la aceste ateliere. Formularul de înscriere se poate descărca de pe http://targuldecraciun.ro/wp-content/upload/TCS2012InscrieriAtelierulMosCraciunFormular.pdf, pe acesta fiind înscrise şi taxele de participare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*