Regele s-a întors

PROLOG_Sebastian Marcovici_Graham Jarvis

Jonny Walker a câștigat Prologul Red Bull Romaniacs și a ales să plece al treilea în prima zi prin munții Carpați.
Graham Jarvis a făcut o cursă solitară, ca în vremurile lui bune, și a ajuns la aproape 10 minute înaintea celor doi principali competitori de astăzi, Jonny Walker și Andreas Lettenbichler.

Lupta pentru podiumul Prologului, în prima zi a celei de-a 12-a ediții a Red Bull Romaniacs nu a părut la fel de acerbă ca în anii precedenți. Noua regulă a competiției care îi permite câștigătorului să aleagă poziția de start în prima zi de off-road a transformat Prologul într-o competiție în care tactica a contat la fel de mult ca și performanța pe motocicletă. Din acest motiv Jonny Walker a tras tare pe traseul amenajat de Andy Fazekas și Crazy Bike și a încheiat pe prima poziție, urmat de Alfredo Gomez și Graham Jarvis. Iar Walker a decis să facă schimb de locuri cu Jarvis pe lista de start a primei zile în munți iar astfel cvadrupul campion a pornit primul în cursă. Iar nimeni nu a fost suficient de rapid încât să îl ajungă din urmă.
Adevărata luptă în prima zi de off-road s-a dat între ocupanții locurilor 2-4, Jonny Walker, Alfredo Gomez și Andreas Lettenbichler. Ultimul dintre ei, în special, a făcut o cursă cu adevărat excepțională, reușind să recupereze rapid diferența față de cei trei fruntași și chiar, pe alocuri, să treacă înaintea lor. „Am ajuns la o secțiune foarte dificilă împreună cu Letti, eu eram înainte, am urcat dar am greșit și a trebuit să cobor și să o iau de la capăt, el a urcat din prima bucata respectivă și am avut nevoie de 20 de minute ca să îl ajung din nou din urmă”, povestește Walker momentul în care a cedat locul secund. „Pentru mine a fost o zi excelentă astăzi. Am pornit bine de dimineață, am început alături de Gomez, apoi alături de Jonny, secțiunile de gol alpin au fost excelente, vreau să le mulțumesc trackmanagerilor, a fost uSebastian Marcovici - RBR offroad day 1 (Copy)n traseu excelent. A fost foarte bine pentru că multe din secțiuni au fost complet uscate, în puține locuri am dat de trunchiuri și pietre umede care să îmi afecteze parcursul”, spune Andreas Lettenbichler, ajuns în finish pe poziția secundă.
Campionul zilei de astăzi, Graham Jarvis, a arătat cât se poate de clar că deocamdată nu se poate vorbi de o nouă dominație a tânărului Jonny Walker. Fin cunoscător al celui mai dur raliu de hard enduro din lume, Jarvis a fost absolut încântător astăzi, ca un lup singuratic. „A fost o zi foarte fizică, multe coborâri lungi și grele. Nu a fost ceva extrem de dificil, sunt foarte încântat că am terminat atît de bine prima zi de offroad”, spune campionul primei zile.
Cea de-a doua zi a traseului montan pornește din zona Tocile. Service-point-ul zilei va fi la Arena Platoș iar finishul pe malul Cibinului, în intersecția de la McDonalds, cu o superbă trecere prin râu pe niște construcții create de echipa Red Bull Romaniacs.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*