Registru online

Foto: Utilizatorii noului registru agricol au fost instruiţi la sediul DADR

Foto: Utilizatorii noului registru agricol au fost instruiţi la sediul DADR

 

Direcţia Agricolă a implementat un sistem transparent

 

Prin crearea unui Registru Agricol Integrat, datele colectate de la toate localităţile judeţului Sibiu sunt stocate pe un server central, accesibil prin Internet, pe bază de utilizator şi parolă.

 

 

 

După lansarea oficială din vară, Registrul Agricol Integrat a fost prezentat şi utilizatorilor autorizaţi. Reprezentanţii de la Direcţia Agricolă, Camera Agricolă, APIA, OJPDRDP, Prefectură şi Consiliul Judeţean au fost prezenţi, ieri, la sediul Direcţiei Agricole unde au fost autorizaţi pentru a exploata datele registrului.

 

Premieră naţională

 

Acest program, implementat cu ajutorul TNT Computers, va permite celor care îl utilizează să prelucreze coordonatele topografice ale parcelelor de teren şi pădurilor din judeţ, va emite adeverinţe către cetăţeni şi va permite accesul la informaţii în timp real. „Registrul Agricol Integrat este deja funcţional. Am trecut la utilizarea lui în condiţii normale. Instituţiile interesate şi-au prezentat persoanele care vor lucra cu acest program, aceştia vor fi acreditaţi pentru a exploata datele Registrului. Se oferă, astfel, o transparenţă foarte mare a datelor”, a precizat inginerul Gheorghe Budrală, directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Sibiu.

 

Interes ridicat

 

Primăriile, ministerele, direcţiile deconcentrate şi alte instituţii abilitate vor putea accesa datele pentru a evidenţia informaţiile de care au nevoie. Iniţiativa este una în premieră naţională, potrivit directorului Budrală, şi îşi doreşte nu doar să scutească timp preţios, ci şi să uniformizeze baza de date judeţeană, în condiţiile în care fiecare primărie centralizează acum informaţiile agricole după bunul plac. De asemenea, emiterea de adeverinţe pentru proprietari devine mult mai simplă şi mai rapidă, datorită şabloanelor procesate automat. Nu în ultimul rând, soluţia informatică va permite localizarea topografică a parcelelor de teren şi a pădurilor aflate în proprietatea gospodăriilor, în vederea elaborării hărţilor digitale. 90 la sută dintre primăriile din judeţ sunt deja interesate să achiziţioneze aplicaţia software, susţine Budrală.

 

CITAT

Gheorghe Budrală | director DADR Sibiu

 

„Nu va mai exista o adeverinţă pe care o dă un agent agricol, o secretară sau un consilier. Se poate vedea on-line din toată ţara şi verifica cine a emis adeverinţa respectivă şi când. Ne putem lăuda că implementarea acestui program este o premieră naţională.”

 

Foto: Utilizatorii noului registru agricol au fost instruiţi la sediul DADR

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*