Regizori și actori români, invitați speciali la TIFF Sibiu

Șase filme românești din calendarul TIFF Sibiu 2015 vor rula în prezența regizorilor, actorilor sau a membrilor echipelor de producție, spectatorii având ocazia sa le adreseze întrebări, imediat după proiecții.

Actorii Florin Kevorkian, Adrian Purcărescu și Ciprian Mistreanu vor fi prezenți joi, 25 iunie, de la ora 22.00, la proiecția filmului „Comoara”, în Piața Mare. Filmul regizat de Corneliu Porumboiu are în centru un funcționar care află că în curtea bunicilor săi se află ascunsă o comoară. Aventura vânătorii de comori i-a adus anul acesta peliculei premiul Un Certain Talent în cadrul secțiunii Un Certain Regard la Festivalul Internațional de Film de la Cannes.

Publicul sibian îl va putea întâlni pe actorul Tudor Chirilă tot joi, de la ora 22.00, la Teatrul Gong, la proiecția filmului „Live”, în regia lui Vlad Păunescu. Personajul său din film, un șofer care devine om de afaceri, traversează două decenii, de la 40 la 60 de ani. Lungmetrajul spune povestea Emei, o prezentatoare TV de succes, gazda unei apreciate emisiuni de investigații, care se trezește în mijlocul unei anchete complicate, cu politicieni corupți care intervin în politica editorială. Joi, la TIFF Sibiu, alături de Tudor Chirilă vor răspunde întrebărilor spectatorilor regizorul Vlad Păunescu și Oana Păunescu, creatoarea costumelor din film.

Actorul sibian Ion Besoiu, foarte iubit de publicul local, revine în oraș vineri, 26 iunie, când la Teatrul Gong va rula, de la ora 20.00, filmul „București Nonstop”. Subiectul peliculei regizate de Dan Chișu este o noapte petrecută la un nonstop de cartier. Lungmetrajul a avut premiera mondială la TIFF 2015.

Tot vineri, 26 iunie, la Librăria Habitus va rula, de la ora 18.00, documentarul „Toto și surorile lui”, în regia lui Alexander Nanau. Toto, un băiețel de 10 ani a cărui mamă este la închisoare, învaţă cum să se descurce singur, alături de surorile sale, în nemiloasa lume din Ferentari. La Sibiu vor veni, pentru o întâlnire cu publicul, chiar Toto și una dintre surorile sale, Andreea.

„De ce eu?” va rula sâmbătă, 27 iunie, de la ora 22.00, în Piața Mare, în prezența regizorului Tudor Giurgiu, a producătorului Oana Giurgiu, a actorului Mihai Constantin și a directorului de imagine Marius Panduru. Subiectul peliculei este tânărul și idealistul procuror Cristian Panduru, care investighează cazul unui coleg procuror mai în vârstă, suspectat de luare de mită, fals şi uz de fals și sustragere de documente. Filmul pornește de la un caz real, extrem de controversat, cel al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis în aprilie 2002, la doar 29 de ani.

Drama „Carmen” va fi proiectată sâmbătă, 27 iunie, la Teatrul Gong, în prezența regizorului Doru Nițescu și a actorului Adrian Titieni. Acțiunea pornește de la o dimineață oarecare, când o mamă şi fetiţa ei în vârstă de 10 ani pleacă la Bucureşti, pentru ceea ce ar trebui să fie un control medical de rutină. Fetița primește un diagnostic necruțător, iar singurul medic care îi dă șanse de supraviețuire este dr. Sitaru, interpretat de Adrian Titieni.

TIFF 2014_invitati

Info bilete

Biletele pentru proiecțiile din cadrul celei de-a noua ediții a TIFF Sibiu pot fi achiziționate de la Info Point-ul din Piața Mare, începand de marti 23 iunie, sau în fiecare spațiu de proiecție înainte de începerea filmelor. Prețul biletelor este:

• Teatrul Gong – 12 lei / film

• Librăria Habitus – 12 lei / film

• Faust Cafe und Disko – 10 lei / film

• Parcul Subarini – 10 lei / film

• Gura Râului – 5 lei / film

• Muzeul în aer liber Astra (Dumbrava Sibiului) – 15 lei / film

• Cetatea Cisnădioara – 15 lei / film

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*