Relații interetnice în Transilvania. Amprenta săsească asupra „Țării de dincolo de pădure”

În perioada 22 octombrie – 12 noiembrie, Muzeul ASTRA, în parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal, organizează expoziția „Relații interetnice în Transilvania. Amprenta săsească asupra «Țării de dincolo de pădure»”.

În cadrul expoziției sunt prezentate peste 100 de piese de patrimoniu – textile și ceramice – din colecțiile celor două muzee.

„O bună parte dintre piesele expuse în expoziție au o vechime care depășește patru secole. La fel, sau poate chiar mai mult, ca în alte zone ale Europei, Transilvania a găzduit din cele mai vechi timpuri un amalgam de populații, toate punându-și amprenta asupra istoriei și evoluției zonei, cu ecouri până în ceea ce vedem și cunoaștem astăzi. Expoziția este una dedicată nu marilor evenimente și personalități, ci vieții cotidiene a omului de rând. De aceea, din multitudinea de abordări posibile s-a ales o abordare la nivel microistoric și etnografic, concentrată pe elementele care au definit spațiul săsesc familiar al ultimelor secole, de la spațiul casnic, la cel rural și urban”, a declarat dr. George Tomegea, directorul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Expoziția va fi organizată în Casa Artelor (Piața Mică, nr. 21) și va fi vernisată duminică, 22 octombrie, la ora 11.30.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*