Reprezentanții romilor promit să se implice în campania de vaccinare

Grupul de lucru mixt pentru romi al județului Sibiu s-a întrunit, astăzi, în ședință extraordinară, la solicitarea prefectului Lucian Radu.

Subiectul întâlnirii a fost campania de vaccinare antirujeolică în comunitățile de romi, în special în localitățile în care s-au înregistrat focare de rujeolă.

Cu ajutorul mediatorilor sanitari și al asistenților comunitari, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au început o campanie de convingere a populației de etnie romă despre beneficiile vaccinării. Petru Duca, președintele Asociației Partida Romilor “Pro-Europa”, și Maria Ciociu, expert în cadrul Agenției Regionale pentru Romi Alba, membri ai grupului de lucru, vor avea un rol esențial în acest demers.

“Vă mulțumesc pentru disponibilitatea de a încheia acest parteneriat pentru sprijinirea campaniei de vaccinare. Am convingerea că rezultatul acesteia va fi pozitiv, unicul scop fiind sănătatea copiilor noștri și a întregii comunități”, a subliniat prefectul Lucian Radu, coordonatorul Comisiei mixte pentru monitorizarea și sprijinirea campaniei de vaccinare antirujeolică.

Prefectul Lucian Radu și subprefectul Olimpia Prislopean

 

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat