„Restanțe“ pentru 2016

În acest an, municipalitatea sibiană a efectuat lucrări de modernizare pe 42 de străzi din oraș. Dintre acestea, opt sunt încă în lucru.

Andrei MuresanuPrimăria Sibiu a lucrat, în 2015, pe 42 de străzi din oraș, fie că a fost vorba de lucrări de modernizare sau de reparații ample, prin refacerea carosabilului. Astfel, în cartierul Lazaret, s-a lucrat pe Oțelarilor, Macaralei, în cartierul Gușterița pe Calea Gușteriței și Oltețului, în cartierul Lupeni pe Ciocârliei, Lamarque, Teliuc și Cugir, în cartierul Terezian pe Măgheranului, Traian Demetrescu, Timișoara, Kiev și Deva, în Turnișor – pe Frunzei și D.D. Roșca, în zona Calea Șurii Mari pe Gutuilor, Strugurilor și Bujorului, în zona Gării – pe Ghețăriei, în Hipodrom și zona Calea Dumbrăvii – în Piața Prahovei și pe Plugarilor, Mirăslău, Andrei Mureșanu, Aleea Buia, Aleea Geniștilor, Matei Millo și Intrarea Arieșului, în Valea Aurie – pe Calea Poplăcii, Bobâlna, Colinei, Valea Aurie, Sibiel, Crinț, Iazului, Agârbiciu și Ioan Codru Drăgușanu, în Țiglari – pe Doinei, Lungă, Daliei, Aleea Crăițelor și Gladiolelor, în Zona Industrială Vest – pe Lyon, dar și pe Avram Iancu, în zona centrală.

Investiţii mari

Valoarea contractelor de lucrări semnate anul acesta pentru modernizare și reparații ample la străzi însumează peste 42 de milioane lei. La acestea se adaugă valoarea lucrărilor executate în baza unor contracte semnate în 2014 și continuate în acest an. „În 2015, am gestionat 42 de șantiere pe străzi, la care se adaugă lucrările de construcție a noului viaduct Mihai Kogălniceanu – Calea Șurii Mici, construcția noului pod peste Cibin și reparațiile capitale la viaductul Vasile Aaron. La sfârșitul anului, am reușit să închidem marea majoritate a șantierelor, în lucru rămânând doar opt străzi, unele dintre acestea foarte aproape de finalizare”, arată primarul interimar Astrid Fodor.

Încă în lucru

Avram IancuPe opt străzi nu s-au încheiat încă lucrările, termenul de finalizare prevăzut în contract fiind în 2016. În cazul acestora, șantierul va intra în conservare peste iarnă. Chiar dacă vor fi asigurate condiții de trafic pentru riverani, municipalitatea îi avertizează pe participanții la trafic să circule cu atenție, respectând semnele de îngustare și ocolire. Pe strada Oltețului, primul strat de asfalt a fost turnat pe carosabil și parțial pe trotuare; gurile de canal sunt înălțate la cotă, pentru turnarea ultimul strat de asfalt. Această ultimă lucrare se va realiza anul acesta, dacă permite vremea, sau în primăvara anului viitor. Strada Ciocârliei va rămâne la nivel de piatră spartă peste iarnă; gurile de canal nu sunt ridicate, dar se poate circula. Pe D.D. Roșca s-a turnat primul strat de asfalt; ultimul strat se va turna anul viitor. Strada Doinei este la nivel de piatră spartă, gurile de canal nu sunt ridicate.

Condiții de şantier

PlugarilorÎn Viile Sibiului, pe un tronson s-a turnat primul strat de asfalt, celălalt fiind la nivel de piatră spartă; circulația se poate desfășura, dar în regim de șantier. Strada Bujorului va rămâne peste iarnă la nivel de piatră spartă, dar circulația se poate desfășura în condiții de șantier. Pe Mirăslău, pe tronsonul dintre Milea și Hipodromului, s-a turnat primul strat asfaltic, iar pe trotuare s-a turnat beton; pe tronsonul dintre Hipodromului și Dorului s-a finalizat introducerea canalizării, urmând ca reparațiile la carosabil să se execute anul viitor. Lupeni a rămas la stadiu de șantier după modernizarea rețelelor de apă, canal și gaz. Lucrările de modernizare a carosabilului și a trotuarelor vor începe în primăvara anului viitor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*