Ingrediente: 3 peşti a câte 300-400 grame bucata, 6 linguri ulei de măsline, 1 linguriţă rozmarin uscat, 1/2 linguriţă busuioc uscat, 1/2 linguriţă oregano, 1/4 linguriţă fulgi de chili (opţional), 1/2 lămâie + lămâie pentru servire, sare, piper

 

Mod de preparare: Evisceraţi peştii şi curăţaţi-i de solzi. Pisaţi rozmarinul cu busuiocul, oregano, fulgii de chili, 1 linguriţă de sare şi 4-5 boabe de piper într-un mojar. Ungeţi peştii cu jumătate din cantitatea de ulei de măsline (3 linguri) şi presăraţi pe ambele părți amestecul de mirodenii. Frigeţi peştii pe grătar sau plită, la foc mediu, câte 8-12 minute pe fiecare parte. Luaţi peştii de pe grătar şi stropiţi-i cu zeamă de lămâie şi restul de ulei de măsline. Peştele oceanic la grătar se serveşte cu garnituri de bază de cartofi la cuptor (ex. cartofi cu rozmarin) şi/sau salate şi cu un pahar de vin roşu. Poftă bună!

Lasă un răspuns