Ingrediente: 1 kg cotlet sau carne de porc pt friptură, 400 g ciuperci, 200 g şuncă, 100 g unt, 500 g sos tomat, 100 g făină, 100 ml vin roşu, 100 ml ulei, sare, piper după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se porţionează câte două bucăţi la porţie, se bate cu ciocanul de şniţele, se sărează, se trece prin făină şi se înăbuşă în ulei cu puţină apă. Uleiul rămas se strecoară şi se adaugă la sosul tomat, odată cu vinul, se introduc şi bucăţile de carne (escalopurile) şi se lasă la fiert cca 20 minute. Ciupercile se taie lamele şi se prăjesc uşor în unt, odată cu şunca tăiată felioare în lungime. Se adaugă în vasul cu friptură, se amestecă, şi se mai fierb cca 30 minute. Când sunt gata, se aşează în farfurie escalopul cu sosul respectiv deasupra şi cu garnitura de cartofi prăjiţi sau natur.

Lasă un răspuns