Ingrediente: 2 căni de năut, o legătură de pătrunjel, o legătură mai mică de coriandru, câteva frunze de mentă proaspăt, o ceapă, sare, piper. Opţional: ardei iute, chimen, coriandru măcinate, 2-3 linguri de făină, o linguriţă bicarbonat de sodiu

Mod de preparare: Lăsaţi năutul în apă peste noapte, să se înmoaie. Apoi strecuraţi-l şi pasaţi-l în robot. Scoateţi năutul şi puneţi ceapa şi verdeaţa în robot. Mixaţi bine. Adăugaţi ceapa şi verdeaţa peste năut. Amestecaţi. Ele nu trebuie să formeze o pastă, consistentă, trebuie să fie sfărâmicioasă. Adăugaţi celelalte condimente, după gust. În final, presăraţi 2-3 linguri de făină şi amestecaţi bine. Puneţi şi linguriţa mică rasă de bicarbonat. Lăsaţi amestecul vreo 10 minute şi apoi faceţi chifteluţele. Pentru cei care nu au o presă de falafel (e o ustensila speciala), se poate folosi inelul de tăiat coca de patiserie sau se pot face cu mâna. Încingeţi cuptorul la 200 de grade, puneţi chifteluţele în tavă şi lăsaţi să se rumenească pe o parte, apoi, cu grijă, întoarceţi şi lăsaţi să se rumenească şi pe cealaltă parte. Se serveşte cu lipie şi salată de roşii cu pătrunjel, acompaniat de sos pe bază de tahini. Un falafel reuşit este rumenit şi crocant la exterior şi fraged în interior. Poftă bună!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns