Ingrediente: 300-400g antricot de vită, 300g spaghete, 2 linguri ulei, 100 g ciuperci, o ceapă mică, 3-4 căţei de usturoi, 400 g roşii, oregano, 1 linguriţă pastă de roşii, 50 g măsline tăiate rondele, sare, piper, pătrunjel verde

Mod de preparare: Carnea se taie cubuleţe, ciupercile se taie felii, iar ceapa şi usturoiul se toacă mărunt. Totul se pune într-o tigaie încinsă cu ulei şi se lasă să se călească uşor. Se condimentează, se stinge cu vin îndoit cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit până ce se înmoaie carnea, 40-50 minute. Între timp, spaghetele se fierb în apă cu un praf de sare, atât cât este indicat pe pachet. Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Pasta de roşii şi roşiile curăţate de coajă, tăiate cubuleţe, se adaugă la carnea înăbuşită. Se lasă în continuare la foc mic, până ce sosul scade şi se îngroaţă. Se potriveşte la gust cu sare şi piper, apoi se adaugă spaghetele fierte şi măslinele. Se amestecă uşor şi se aromează cu oregano şi pătrunjel verde.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns