Rețete demult uitate și demonstrații culinare în Piața Mică

Îndrăgostiții de mâncare bună, într-o atmosferă pe măsură, sunt așteptați în 11 și 12 august, în Piața Mică, la cea de-a doua ediție a evenimentului gastronomic ”Hai la masă! Rețete demult uitate, rețete redescoperite!”, proiect realizat de Asociația E-Xplorator, în parteneriat cu Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu.

În cele două zile de festival, mâncărurile tradiționale românești vor fi preparate de cei de la care au fost culese aceste rețete și reinterpretate de bucătari iscusiți. ”Anul acesta am ales pentru cei care s-au obișnuit deja cu acest festival, dar și pentru cei pentru care festivalul constituie o noutate, câteva rețete vechi, autentice din zona Sibiului, preparate într-o manieră tradițională, având la bază ingrediente din zona noastră. Am să nominalizez câteva dintre preparatele care vor face cu siguranță deliciul participanților: ciorba de fasole cu ciolan afumat, supa de vișine cu smântână servită rece, berbecuț haiducesc îngropat în jar cu legume, păstrăv la plită cu mămăliguță și mujdei, tocană de vită Angus la ceaun, iar pentru desert am pregătit două preparate care se regăsesc foarte greu sau aproape deloc în restaurante: lapte de pasăre după o rețetă tradițională și vuțe cu nucă și zahăr pudră”, a dezvăluit Ioana Curta, președintele Asociației E-Xplorator.

Toate rețetele au fost culese din zona Sibiului, din casele oamenilor în vârstă de la țară, ale bunicuțelor care încă mai pregătesc pentru nepoți mâncare autentică tradițională cu materie primă produsă în propriile gospodării. Și, pentru a face o legătură între vechi și nou, patru bucătari sibieni vor oferi un spectacol gastronomic, reinterpretând într-o manieră proprie  patru dintre preparate, oferind sibienilor o demonstrație de fine dining. Ghiță Andreica, bucătar șef la Ramada, va găti o rețetă pe bază de pulpă de vită Angus, Marius Muntean, de la Golden Tulip Ana Tower, va pregăti berbecuțul, Manuel Betto Pecori, de la Atrium, va fi responsabil de desert, și Marius Rafa, bucătarul de pe strada Cetății, va pregăti, în stil propriu, păstrăvul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*