Revoluție pe piața auto. Hyundai Ioniq Hibrid este aici!

Autosib a prezentat, în premieră la Sibiu, noul model Hyundai Ioniq Hibrid.

Lansarea noului model a avut loc miercuri după-amiază, la sediul societății Autosib, de pe strada Nicolae Teclu nr. 5. într-o atmosferă relaxantă și în prezența mai multor oficialități locale, oameni de afaceri, specialiști din domeniu și numeroși sibieni interesați de noile tehnologii automotive. Gazda tuturor a fost Romeo Medan, unul dintre asociații societății sibiene.

Vedeta serii

Toate privirile celor prezenți au fost atrase de noul model Ioniq Hibrid. Noul autovehicul electric Hyundai dispune de un design remarcabil, precum și de elemente avansate de siguranță și conectivitate. Acest model evidențiază angajamentul Hyundai față de protejarea mediului înconjurător, fără a face compromisuri în privința designului și confortului. Practic, Ioniq combină eficiență consumului de carburant cu rafinamentul. Modelul este echipat cu motor pe benzină cu injecție directă Kappa 1,6 Gdi care dezvoltă o putere de 105 CP și cuplu maxim 147 Nm. Acesta a fost modificat pentru a putea fi integrat într-un sistem de propulsie hibridă și este cuplat transmisiei automate cu dublu ambreiaj în șase trepte cu schimbare directă, rapidă și lină a vitezei. Motorul electric al sistemului de propulsie hibridă permite rularea în modul strict electric și livrează cuplul motor instantaneu. Motorul electric dezvoltă 32 kw (43,5 CP). Acesta este propulsat de o baterie litiu-ion polimer, cu o capacitate de 1.56 kwh, poziționată sub bancheta spate.

De la Geneva la Sibiu

Evenimentul de la Sibiu vine firesc după ce Hyundai a lansat în cadrul Salonului Auto de la Geneva 2016, noul Ioniq, care include versiunile Ioniq Hibrid, Ioniq Electric și Ioniq Plug-in. Cele trei versiuni de modele Ioniq dispun de elemente de conectivitate, precum Android Auto, Apple CarPlay, serviciile de navigație TomTom Live și sistemul wireless de încărcare a telefonului mobil. În plus, experiența la volan este digitalizată, datorită instrumentului de bord cu ecran TFT de 7 inci, care oferă conducătorului auto informațiile necesare.

Pe ritmuri electrizante

Timp de o oră și jumătate, sibienii care au trecut pragul reprezentanței Hyundai au putut face cunoștință cu noul Ioniq, s-au bucurat de recepția oferită cu această ocazie, dar și de câteva intermezzo-uri artistice. A fost vorba despre un moment de dans modern oferit de Dance Art Fusion și un recital rock susținut de formația sibiană Revolver și invitatul special, tânărul chitarist Radu Scutelnicu. Revolver îi are în componență pe Ștefi – chitară solo, Victor – chitară ritmică, Haris – tobe, Luca – chitară bass și Dragoș – voce.

Aproape 20 de ani de experiență

Autosib este reprezentantul mărcii Hyundai în Sibiu din anul 2001 și aduce pe piața națională, la acest moment, nouă modele Hyundai, atât din categoria autoturismelor, cât și din cea a autovehiculelor comerciale ușoare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*