REZULTATELE la Bacalaureat 2017: Două medii de 10 în Sibiu

O elevă a Liceului Teoretic „Gustav Gundisch” din Cisnădie și una de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu au obținut singurele medii de 10 la Bacalaureat 2017 în județul Sibiu.
Cristina Hămbășan a absolvit specializarea Tehnician în activități economice la liceul cisnădian, iar Floarea Irina Linte a absolvit Științe ale naturii.
Ministerul Educației Naționale a publicat rezultatele la Bacalaureat înainte de contestații.
Și de această dată, liceenii de la „Lazăr” domină topul celor mai mari medii. Șapte dintre absolvenții colegiului unde predă Carmen Iohannis au reușit să se claseze între primele zece locuri, în ordinea descrescătoare a mediilor:

1. Cristina Hămbășan – Liceul Teoretic „Gustav Gundisch” Cisnădie, Tehnician în activități economice: 10
2. Floarea Irina Linte – Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, Științe ale naturii: 10
3. Daniel-Ilie Arcaș – Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, Științe ale naturii: 9,96
4. Crina Alexandra Cârdei – Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, Științe ale naturii: 9,95
5. Erika-Reka Verdeș – Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, Științe sociale: 9,95
6. Alexandru Frăsie – Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, Științe ale naturii: 9,93
7. Ana Maria Lungu – Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, Științe ale naturii: 9,93
8. Andreea Maria Neacșu – Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, Matematică-informatică: 9,93
9. Maria Nistor – Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, Științe ale naturii: 9,93
10. Andreea Teodora Andra Țiricu – Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, Științe ale naturii: 9,93

Vezi aici REZULTATELE COMPLETE pentru județul Sibiu la Bacalaureat 2017!

 


Știrea inițială:

Rezultatele la prima sesiune a examenului de Bacalaureat vor fi afișate azi până la ora 16.00, iar contestațiile pot fi depuse între orele 16.00 și 20.00.
Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, între 6 și 9 iulie vor fi rezolvate contestațiile, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 10 iulie. Contestaţiile se depun la centrele de examinare, iar elevii au la dispoziţie doar 4 ore pentru a contesta rezultatele la trei materii.

Probele scrise la examenul de bacalaureat au debutat în 26 iunie cu limba şi literatura română. Elevii care au absolvit profilul real au primit la română o poezie de Adrian Maniu, „Alt Cântec”, un text argumentativ despre rolul comunicării în reuşita unui proiect de echipă, iar al treilea subiect a fost un eseu despre particularităţile de construcţie a unui personaj într-o operă de Ioan Slavici sau Liviu Rebreanu. Absolvenţii de liceu de la profilul uman au avut, la primul subiect al examenului, de rezolvat nouă cerinţe referitor la un fragment dintr-o poezie scrisă de Ion Vinea, iar la a doua parte, elevii au avut de redactat un text argumentativ de 150-300 de cuvinte în care să explice utilitatea activităţilor extraşcolare în educaţia cinematografică. La ultima parte, cea care este şi cea mai complexă, absolvenţii de liceu au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-o operă scrisă de Marin Preda, subiect la care majoritatea elevilor a abordat romanul „Moromeţii”.

Unul dintre subiectele la istorie a fost despre România postbelică, cu identificarea a două argumente despre stalinism şi unul despre naţional-comunism şi prezentarea unor opinii despe evoluţia politică din secolul al XX-lea. De asemenea, elevii de clasa a XII-a au avut cerinţă la al doilea dintre subiectele la istorie Revoluţia de la 1848 şi comitetul revoluţionar. În fine, un alt subiect a constat în argumentarea printr-un fapt istoric că România a participat la criza orientală.

Încă o sesiune de bacalaureat

Înscrierea candidaților pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va face între 11 și 14 iulie. Cei care au promovat examenele de corigențe o pot face pe 27 iulie.

Pe 21 august va fi susținută proba scrisă la Limba și literatura română, pe 22 august — la Limba și literatura maternă, iar pe 23 august — proba obligatorie a profilului.

Ultima probă, cea la alegere a profilului și specializării, va avea loc pe 4 august.

Între 25 și 28 august vor fi evaluate competențele lingvistice de comunicare orală în Limba română, pe 28 august — competențele lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar pe 29 — 30 august — competențele digitale.

În zilele de 30 și 31 august se va face evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Rezultatele vor fi afișate pe 1 septembrie, până la ora 16,00, și depunerea contestațiilor se va face în aceeași zi, între orele 16.00 — 20.00.

Contestațiile vor fi rezolvate între 2 și 5 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 6 septembrie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*