Ridicarea mașinilor este legală

Aproximativ 1,5 milioane de lei au fost încasate până în prezent de SC Piete Sibiu SA din taxele de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar. Cele mai mari încasari însă au fost obținute din piețele agroalimentare, respectiv 5,8 milioane de lei.

 

SC Piete Sibiu SA a achiziționat la sfârșitul lunii septembrie un nou utilaj de ridicat masini destinat de această dată autovehiculelor de capanitatea mare, de până la 6,3 tone. Investiția se ridică la peste 380.000 de lei, fără TVA, iar noua utilitară permite ridicarea mașinilor de teren și a microbuzelor parcare neregulamentar sau care blochează traficul. Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții SC Piețe Sibiu SA, până în prezent încasările din ridicarea autovehiculelor se ridică la 1,5 milioane de lei.


Tarifele practicate de Serviciul Ridicări Auto din cadrul Primăriei Sibiu sunt de 500 de lei amenda, ridicare și transportul la parcul auto, la care se adaugă 200 de lei pentru fiecare zi de depozitare. Recent însă Tribunalul Sibiu a decis că modul în care autovehiculele parcate neregulamentar sunt ridicate nu este legal, în condițiile în care constatarea contravenției trebuie făcută de reprezentanții Poliției Locale sau Poliției Rutiere și nu de agenții SC Piețe Sibiu SA. De cealaltă parte reprezentanții SC Piețe Sibiu SA contestă decizia ca fiind una punctuală. „Această decizie produce efecte în acest caz care a făcut obiectul dosarului, ea nefiind aplicabilă în alte cazuri. HCL 103/2011 cu privire la ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar rămâne în vigoare. De asemenea, menționăm că într-un caz asemănător Tribunalul Sibiu a respins o excepție de nelegalitate ridicată împotriva aceleiași hotărâri a Consiliului Local“, precizează reprezentanții departamentului juridic din cadrul societății.

 

Investiții în Piața Rahovei

Pe lângă investiția recent realizată, serviciul din cadrul Primăriei Sibiu continuă investițiile și în alte sectoare. Astfel, în cursul anului va fi finalizată construcția spațiilor comerciale din Piața Rahovei, pentru anul 2013 investițiile urmând a fi stabilite odată cu aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli. Până în prezent, cele mai mari venituri obținute de SC Piete Sibiu SA, de 5,8 milioane de lei, provin din activitatea piețelor agroalimentare. Pe lângă piețele tradiționale din municipiu, încă din luna iunie a anului trecut în Piața Huet se organizează în fiecare vineri târgul de produse agro-alimentare.  „În cadrul acestui târg îşi desfăşoară activitatea de comercializare a produselor tradiţionale bio 14 producători din care trei producători de pâine, doi de produse apicole, doi de produse de patiserie, cinci cu brânzeturi şi lactate şi doi cu produse din carne“, precizează Mirela Gligore, șef Serviciu de Presă și Comunicare în cadrul Primăriei Sibiu. Târgul este deschid în fiecare vineri între orele 9.00-16.00 și își propune să încurajeze producătorii locali și să le pună la dispoziție un spațiu de desfacere în centrul orașului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*