Roman, la PSD

 

Preşedintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea, a primit cu bucurie cererea de adeziune a lui Gheorghe Roman

Preşedintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea, a primit cu bucurie cererea de adeziune a lui Gheorghe Roman

Mai puţin de jumătate de an a fost de ajuns pentru ca parlamentarul medieşean Gheorghe Roman să constate că nu i se potriveşte haina de independent. După ce a eşuat în încercarea de a obţine fotoliul de primar, Roman crede totuşi că are şanse să rămână deputat şi în legislatura următoare. De aceeaşi părere este şi preşedintele organizaţiei judeţene PSD Sibiu, deputatul Ioan Cindrea, care l-a adus pe Roman în rândurile formaţiunii sale. „Am bătut palma, am luat o decizie în biroul permanent, adeziunea d-lui Roman e scrisă şi urmează ca biroul permanent al organizaţiei municipale PSD Mediaş să confirme această adeziune. Nu va fi nicio problemă, ambele părți doresc această situație”, a anunţat Cindrea, adăugând că îi pare rău că nu l-a înregimentat pe Roman la PSD înainte de alegerile locale de anul acesta.

 

 

Va fi candidatul USL

 

„Îl voi susţine pe dl. Roman pentru alegerile parlamentare. Este cel mai pregătit pentru colegiul 3 (de deputaţi – n. red.). Din sondajele noastre, are şansa întâi de a câştiga şi cred că ne maximizează scorul şi ne ajută şi pentru colegiul 2 (de senatori – n. red.). Deci noi ne maximizăm șansele să câștigăm patru colegii”, este calculul făcut de preşedintele PSD Sibiu. Surse apropiate social-democraţilor anticipează un posibil conflict pe această temă cu partenerii liberali, care ar vrea să-l propună pe viceprimarul de Mediaş, George Petrescu, drept candidat USL comun pe colegiul 3.

 

Arcaş, în expectativă

 

O conferinţă de presă urmează să aibă loc astăzi, la sediul PSD, pentru a anunţa intrarea lui Gheorghe Roman în partid. Ieri s-a desfăşurat şedinţa biroului permanent al organizaţiei municipale, în care s-a dezbătut adeziunea, potrivit senatorului Viorel Arcaş, preşedintele PSD Mediaş. „Eu nu mă exprim dacă e oportun sau nu să vină la noi, până când nu se vor exprima şi colegii mei. Trebuie făcută o analiză”, a afirmat, miercuri, Arcaş. Până la închiderea ediţiei, nu fusese anunţat nimic oficial, însă surse de încredere dau ca sigură acceptarea lui Roman. Oricum, el nu va fi primit cu braţele deschise de anumiţi colegi care îl acuză că a plecat, pe vremuri, de la organizaţia de tineret cu tot cu acte şi ştampilă, iar alţii îl văd ca pe o ameninţare la adresa actualului lider. Deocamdată, Roman nu şi-a manifestat dorinţa să fie preşedintele organizaţiei municipale. El va fi simplu membru, a precizat Cindrea pentru Mesagerul de Sibiu.

 

 

Pregătiri pentru 9 decembrie

 

Filiala judeţeană a USL va avea lista de candidaţi definitivă pentru toate cele nouă colegii parlamentare la jumătatea lunii septembrie, potrivit lui Ioan Cindrea. „Probabil că vor fi cinci din partea PSD, patru din partea PNL-PC. Candidaţii vor fi desemnaţi pe bază de sondaje”, a dezvăluit el.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat