Romania Rally Challenge, în fața unei noi ediții

În această săptămână s-au deschis înscrierile pentru Romania Rally Challenge, eveniment dedicat vehiculelor istorice și mașinilor de curse, programat în perioada 17 – 19 august.


După succesul din 2016, „Sibiu Rally Challenge” devine „Romania Rally Challenge”, îşi consolidează statutul de etapă internaţională în calendarele Federației Internaționale a Automobilului (FIA), Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), Automobil Clubului Român (ACR) şi Retromobil Club România (RCR).

În lumea bună

La fel ca anul trecut, Romania Rally Challenge este inclusă în calendarele internaționale alături de curse celebre din Italia, Germania, Marea Britanie sau Japonia. În programul pentru ediția din 2017 sunt incluse cele mai importante puncte turistice din județul Sibiu și, desigur, celebrul drum Transgăgărășan, competiția fiind deschisă tuturor tipurilor de vehicule istorice și de competiție. Concurenții se pot înscrie la una din cele două clase distincte, regularitate clasică și regularitate sportivă, iar vehiculele sunt împărțite pe categoriile B, C, D, E, F, G și H, în funcție de anul de fabricație al mașinii între 1905 și 1986.

Planuri concrete

De asemenea, va exista, la fel ca și la alte mari competiții internaționale, categoria Young Timer pentru mașini produse după 1987. De asemenea, pentru mașinile de curse există categoria Speed Challenge, unde se pot înscrie toate tipurile de mașini de competiție. „Obiectivul nostru este să atragem o participare și mai numeroasă ca anul trecut și vrem să ne consolidăm statutul de eveniment internațional. Avem toate ingredientele și experiența necesară pentru ca Romania Rally Challenge să devină și în acest an referința pentru competițiile auto din România”, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

Romania Rally Challenge va avea loc în perioada 17 – 19 august și este un festival dedicat mașinilor istorice și sporturilor cu motor care se desfășoară sub egida FIA, FIVA, ACR şi RCR.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat