Rugăciune pentru Sibiu

 

Oficialităţile judeţului Sibiu au participat, pentru prima oară, la un mic-dejun cu rugăciune, inspirat din tradiţia Casei Albe.

Pentru prima dată, autointitulatul rege al tuturor romilor, Florin Cioabă, care este şi pastor penticostal, împreună cu fiul său, Dorin, alături de oficialităţi locale, precum prefectul judeţului Ovidiu Sitterli sau preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, deputatul Mircea Cazan, dar şi un preot creştin ortodox, s-au rugat, vinerea trecută, pentru binele ţării şi ca Dumnezeu să-i ocrotească atât pe preşedintele Traian Băsescu, cât şi pe premierul Victor Ponta şi cabinetul său, relatează Agerpres.

 

Inspirat de Obama

 

Ineditul mic-dejun cu rugăciune, găzduit de restaurantul Hotelului „Împăratul Romanilor“ din centrul istoric, a fost inspirat, potrivit familiei Cioabă, de o rugăciune devenită tradiţională la Casa Albă, unde preşedintele Barack Obama împreună cu reprezentanţii tuturor cultelor se roagă pentru ţară. „Dumnezeu să le dea viziune, pentru premier, pentru preşedinte, pentru miniştri. Să poată să conducă această naţiune care este într-o stare foarte, foarte degradată. Doar cu Dumnezeu putem să vedem o schimbare în bine în această ţară“, a mărturisit Cioabă. Alte rugăciuni ecumenice care au fost şi mediatizate au avut loc la Sibiu, începând cu anul 2007, când oraşul a găzduit Marea Adunare Ecumenică. Regele Cioabă s-a declarat întotdeauna un susţinător al preşedintelui Traian Băsescu, iar iniţiativa religioasă de a se ruga pentru acesta, cât şi pentru Guvern, se încadrează în rândul iniţiativelor sale din ultimii ani.

 

Îşi doreşte o tradiţie anuală

 

Şi fiul său, Dorin Cioabă, crede că România are nevoie de conducători credincioşi. El a renunţat să se mai pregătească pentru a candida la preşedinţia României, după ce în 2012 a eşuat în încercarea de a ajunge preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu. „Ne rugăm pentru întreg aparatul statului, de la preşedinte, primul-ministru, miniştri, pentru că toţi au nevoie de călăuzirea lui Dumnezeu. Ideea am împrumutat-o de la poporul american. Preşedintele Obama, la începutul lunii februarie, invită la Casa Albă reprezentanţii bisericilor“, a explicat Dorin Cioabă, care este fiul regelui romilor şi preşedintele Asociaţiei Romilor Nomazi şi Căldarari Indirom. Acesta a promis ca în fiecare an, la începutul lunii februarie, să strângă autorităţile sibiene, la o rugăciune pentru ţară şi conducătorii ei.

 

Întâlnire VIP

 

Prezent la această rugăciune, preşedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan, a declarat pentru Agerpres că s-a rugat pentru binele României şi că nu este prima dată când face asta, „ştiut fiind faptul că, în fiecare marţi dimineaţă, în Parlament este o dimineaţă de rugăciune“. Alături de el s-au aflat şi ceilalţi parlamentari ai PNL Sibiu, deputatul Ioan Tămâian şi senatorii Nicolae Neagu şi Sorin Ilieşiu. La eveniment au participat şi numeroşi şefi de instituţii şi reprezentanţii unor companii de prestitigiu care îşi desfăşoară activitatea în judeţul Sibiu.

 

Critici de la Mitropolie

 

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, a a apreciat iniţiativa regelui romilor, însă s-a arătat rezervat în privinţa modului de a se ruga şi mai ales, a locului şi a zilei de rugăciune. „Preotul Cătălin Sămărghiţan a fost din partea Academiei Trupelor Terestre din Sibiu şi ne-a reprezentat şi pe noi la acest eveniment. Totuşi, este o zi de vineri, o zi de post şi rugăciune, care am înţeles că acolo, mâncarea a fost de dulce şi rugăciunea a fost într-un hotel. Noi ne rugăm la fiecare slujbă pentru binele ţării şi al conducătorilor ei. În plus, în ianuarie, în toată lumea creştină, a fost Săptămâna de Rugăciune pentru Unitate Creştină. Noi am făcut-o în toate bisericile noastre, ori domnul Cioabă nu a venit“, a precizat Streza, pentru Agerpres.

 

Florin CIOABĂ | pastor

 

„Este un lucru deosebit de bun. Cred că toţi avem nevoie de rugăciune, ţara aceasta, poporul acesta are nevoie de rugăciune. Dumnezeu este singurul care poate să salveze naţiunea. Cred că, prin puterea rugăciunii, putem schimba destinul acestui popor.“

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*