Rujeola, în atenția autorităților! Peste 40 de copii din Sibiu au fost internați în stare gravă

Prima ședință a comisiei mixte pentru monitorizarea și sprijinirea campaniei de vaccinare antirujeolică în județul Sibiu, coordonată de prefectul Lucian Radu, a avut loc astăzi.

Analizând datele Direcției de Sănătate Publică (DSP) privind localitățile vulnerabile și situația internărilor înregistrate de Spitalul Clinic de Pediatrie, membrii comisiei au identificat o serie de soluții pentru vaccinarea tuturor copiilor cu vârste între 9 luni și 9 ani.

“În satele în care nu există punct sanitar, copiii vor fi transportați cu microbuzele școlare până la dispensarul comunei, pentru a fi vaccinați. Am cerut și am obținut sprijinul primarilor în acest sens”, a subliniat prefectul Lucian Radu.

De la începutul anului, 41 de copii au fost internați la Spitalul Clinic de Pediatrie, cu forme de rujeolă complicate.

Managerul spitalului, dr. Stelian Banciu, a propus dislocarea câtorva medici rezidenți de la Pediatrie și Infecțioase pentru a merge în județ, să ajute medicii de familie.

La rândul său, directorul Direcției de Sănătate Publică, dr. Gabriel Budescu, a precizat că în comuna Brădeni, unde nu există medic de familie, vaccinarea va fi realizată de specialiștii DSP, care se vor deplasa acolo.

În fiecare săptămână, DSP va întocmi o informare privind stadiul derulării campaniei de vaccinare antirujeolică în județ, pe care o va prezenta prefectului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*