S-a deschis spitalul modular pentru pacienții COVID – 19. Cum arată?

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a deschis, în cursul zilei de sâmbătă 17 octombrie, o structură modulară destinată internării și tratării pacienților diagnosticați cu COVID – 19. 

Structura deschisă este una modernă iar în cadrul ei se regăsesc cabinete pentru medici, asistente și registratură, sală de tratament și un total de 25 de paturi în 8 saloane (cinci saloane a patru paturi fiecare și 3 saloane totalizând 5 paturi). Toate saloanele sunt dotate cu grup sanitar propriu.

„Așa cum am promis în ședința de Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, structura modulară a SCJU Sibiu a fost deschisă sâmbătă 17 octombrie pentru pacienții COVID pozitiv, după ce vineri după-amiază am primit avizul DSP Sibiu. Structura are un număr de 25 de paturi și oferă cele mai bune condiții de cazare și tratament pentru pacienții COVID-19. A fost un efort susținut al tuturor celor implicați, de la asistente la medici pentru ca această structură să fie deschisă, fiind asigurate materiale sanitare, echipamente medicale, materiale de curățenie, dezinfectanți și circuite medicale corespunzătoare”, a declarat Conf.univ.dr. Liliana Coldea, managerul SCJU Sibiu.

Structura modulară deschisă face parte dintr-un obiectiv de investiții amplu, care a fost finalizat recent și care constă în două pavilioane modulare, amplasate în spatele Pavilionului Chirurgical,  cu o suprafață de circa 750 de mp.

 

 

Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 6 milioane de lei. Fondurile au fost asigurate de către Consiliul Județean Sibiu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*