S-a triplat numărul virozelor respiratorii la Sibiu

Medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu au diagnosticat, în luna ianuarie, până în prezent, 167 de pacienţi cu viroze respiratorii, ceea ce reprezintă de trei ori mai multe cazuri faţă de perioada similară din 2018.

„Ca statistică, în Unitatea de Primiri Urgenţe, în luna curentă, am avut un număr de 167 de viroze respiratorii, din care patru pacienţi internaţi şi unul a fost transferat la Boli Pulmonare. Tot luna aceasta, au fost 85 de pneumonii, din care 16 pacienţi internaţi şi şase transferaţi la Boli Pulmonare. Anul trecut, în aceeaşi perioadă, am avut 55 de pacienţi cu viroze respiratorii şi 70 cu pneumonii. La viroze este o creştere mare, la pneumonii, cu 15 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, a declarat Decebal Todăriţă, purtătorului de cuvânt al instituţiei, pentru Agerpres. Una din explicaţii ar fi că mulţi sibieni răciţi au preferat să se adreseze doctorilor din spital, în loc să meargă la medicii de familie.

Secţia de Boli Infecţioase este una dintre cele mai aglomerate secţii din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, tocmai datorită creşterii numărului de pacienţi cu infecţii respiratorii acute.

În judeţul Sibiu există, în prezent, doar cazuri de suspiciuni de gripă, în urma testelor rapide. Deocamdată nu s-a mai confirmat niciun caz de gripă, după ce au fost identificaţi, în această lună, doi copii cu boala, care au fost trataţi în Spitalul de Pediatrie, potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, Gabriel Budescu.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat