„Să colectăm împreună” la Grădinița nr. 22 din Sibiu

Proiectul educativ „Să colectăm împreună”, dedicat copiilor preșcolari, se va finaliza în data de 20 iunie 2013, la Grădinița cu program prelungit nr. 22 din Sibiu, în cadrul unei festivități de premiere care va include o expoziție de obiecte confecționate din materiale refolosite și o prezentare de costume din materiale reciclate.

Această acțiune este rodul unei colaborări, consemnate într-un protocol semnat între Grădinița nr. 22, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „ECO Sibiu” și Consiliul Județean Sibiu, în vederea promovării colectării separate a deșeurilor, conform prevederilor proiectului SISTEM DE MANAGEMENT INTEGRAT AL DEŞEURILOR ÎN JUDEŢUL SIBIU, cunoscut și sub denumirea SIBIUL RECICLEAZĂ, cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Acțiunea a demarat în data de 20 mai, urmând a fi finalizată în 20 iunie.

Pe 28 mai, Grădinița nr. 22 a fost gazda unei prezentări în cadrul căreia cadrele didactice și preșcolarii au putut afla cum se face colectarea separată a deșeurilor, și ce pot ei face pentru a genera cât mai puține deșeuri atât la grădiniță cât și acasă. Cu această ocazie au fost distribuiți fluturași informativi care explicau într-o formă ilustrată, accesibilă copiilor preșcolari, felul cum trebuie colectate separat deșeurile reciclabile – hârtia și cartonul, plasticul și metalul – în containerele colorate puse la dispoziție de operatorul de salubrizare și amplasate în curtea grădiniței. Joi, cele mai reușite obiecte realizate din materialele astfel colectate vor fi premiate. Toți preșcolarii participanți, precum și cadrele didactice îndrumătoare vor primi diplome și materiale promoționale ale proiectului SIBIUL RECICLEAZĂ.

Înmânarea premiilor, expoziția și prezentarea de costume vor începe la ora 10, în sala mare a grădiniței de pe Calea Poplăcii nr. 11.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat