Să vină iarna!

În condițiile în care meteorologii sibieni se așteaptă oricând la prima ninsoare, Secția Drumuri Naționale Sibiu este pregătită pentru deszăpezirea tronsoanelor de drumuri naționale și a autostrăzii ce traversează județul Sibiu.

Astfel, potrivit programului de aprovizionare cu materialele de combatere a poleiului, au fost achiziționate 4.000 de tone de nisip, aproape 10.000 de tone de sare, 154 de tone de clorură de calciu și 540 de tone de amestec antipolei denumit generic ATICA TZ 1. Totodată, pentru întreținerea carosabilului în sezonul rece se vor mai achiziționa 145 de tone de mixtură stocabilă. „Suntem pregătiți pentru iarnă și dorim să face față cerințelor, așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți“, afirmă Liviu Crețu, directorul Secției Drumuri Naționale Sibiu.

Parapeți antizăpezi

Pentru prevenirea înzăpezirii drumurilor naționale și a autostrăzii, sunt în curs de montare 2.000 metri panouri parazăpezi pe autostrada A1, iar pentru tronsoanele afectate de viscol pe drumurile naționale sunt necesari 2.000 de metri de panouri parazăpezi, cantitate care a fost solicitată spre aprovizionare direcției regionale Brașov.
Parcul auto aflat la dispoziția drumarilor sibieni pentru campania de iarnă cuprinde 44 de utilaje pentru drumurile naționale, 33 pentru autostradă și șapte autoutilaje la cerere. În acest context, s-a finalizat și semnalizarea de iarnă pe drumurile naționale.
Pentru drumurile națioanle 1, 7, 14, 7C, 14A și 14B, deszăpezirea este efectuată de către asocierea S.C. Valdek Impex S.R.L. – S.C. Delta ACM 93 S.R.L, iar pentru A1, activitatea este asigurată de către S.C. Conforest S.A.

Baze și puncte de sprijin

Întreținerea celor 312,24 km de drum național și autostradă se va face în sezonul de iarnă prin intermediul a șapte baze de deszăpezire, localizate la Bradu, Șelimbăr, Săcel, Șura Mare, Dumbrăveni, Bâlea și Săliște, la care se adaugă puncte de sprijin la Lazaret, Miercurea Sibiului, Copșa Mică, Mediaș și Cârțișoara. În conformitate cu H.G. nr. 540 / 2000 privind încadrarea drumurilor pe categorii, în județul Sibiu există următoarele drumuri naționale: DN 1 – european – limită jud. Brașov – Sibiu – limită jud. Alba (88,87 km); DN 7 – european – limită jud. Vâlcea – intersecție DN 1 Veștem (19,39 km); DN 14 – principal – Sibiu – Mediaș – limită jud. Mureș (81,43) km; DN 14A – principal – Mediaș – Blăjel – limită jud. Mureș (15,24 km); DN 14B – secundar – limită jud. Alba – Copșa Mică (16,71 km) și DN 7C – secundar – Transfăgărășan (35,15 km), precum și autostrada A1 – intrare din DN 1 km 302+250 (Mohu) – limită jud. Alba (55,45 km). Lungimea totală a rețelei de drumuri naționale este de 256,79 km, din care 15 km sunt în administrarea consiliilor municipale.

Cosmin PAL
cp@mesageruldesibiu.ro

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat