Comuna Sadu și Mărginimea Sibiului îmbracă din nou haine de sărbătoare. Sâmbătă și duminică, 12 respectiv 13 august, Sadu găzduiește două festivaluri importante pentru Mărginimea Sibiului: „Festivalul Mărginenilor“, manifestare culturală aflată la ediția a V-a, și „Sadule, Grădină mîndră“, festivalul local ajuns, în acest an, la cea de-a XII-a ediție.

Organizatorii festivalurilor sunt Asociația Reuniunii Mărginenilor și Primăria și Consiliul Local Sadu. În acest an, pe lângă spectacolele folclorice tradiționale, vor fi organizate și două seminarii cu încărcătură istorie și științifică. Primul va avea loc, sâmbătă, și se inttitulează „Sadu – prima așezare rurală din România electrificată“ și este organizat cu ocazia aniversării a 120 de ani de la electrificarea comunei.

Totodată, este programată și o vizită la Uzina Electrică și la Muzeul Energetic Sadu I. Cel de-al doilea seminar are loc, duminică, și își propune să readucăm în actualitate viața comunei de altădată – „Sadu, file de istorie“.

„Este o mândrie pentru noi să organizăm în acest an Festivalul Mărginenilor, o manifestare de înaltă ținută culturală. Dorim să fim o gazdă perfectă, deoarece noi, sădenii, ținem mult la tradițiile și obiceiurile locale. Iar Festivalul Sadule, Grădină mândră este cel mai bun exemplu. La ediția din acest an, avem invitate și ansambluri folclorice din străinătate“, afirmă Valentin Ivan, primarul comunei Sadu.

„Toate cele cinci ediții ale Festivalului Mărginenilor au fost un succes și au reprezentat un reper important în promovarea Mărginimii Sibiului. Vreau să-i felicit pe primari pentru că s-au implicat foarte mult ca acest festival să crească în notorietate și apreciere“, spune Gligor Ciortea, din partea Asociației Reuniunea Mărginenilor.

Etichete: , ,

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*