Salariații de la Pediatrie au făcut grevă pentru sporuri, dar nu vor primi nimic în plus

Angajaţii Spitalului Clinic de Pediatrie de la secţia Boli contagioase care au făcut grevă ieri dimineață nu vor primi niciun spor în plus, aşa cum au cerut, a anunţat conducerea spitalului.

„Din punct de vedere legal, solicitarea nu este fundamentată, deoarece sporul cerut este deja acordat respectând reglementările legale, respectiv H.G. 153 din 2018 (…), potrivit căreia acesta se acordă corespunzător timpului efectiv al factorului de risc prezent în secţie, respectiv pacient cu HIV-SIDA internat în secţie”, a declarat directorul Spitalului Clinic de Pediatrie, medicul Stelian Banciu, pentru AGERPRES. Potrivit acestuia, „în primele opt luni ale lui 2018 s-au înregistrat 11 zile de spitalizare continuă şi de zi pentru un pacient cu HIV-SIDA şi trei pacienţi neconfirmaţi”.

O jumătate dintre angajaţii secţiei Boli contagioase de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, 20 de persoane, au participat ieri dimineaţă, timp de două ore, la o grevă de avertisment, cu scopul de a obţine acordarea unor sporuri pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase, potrivit filialei locale a Federaţiei Sanitas.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*