Salconserv, bunătăţi de sărbători


Specialităţile, mezelurile, produsele proaspete şi afumate sau conservele care au făcut celebru Mediaşul de mai bine de un secol se produc şi astăzi, după aceleaşi reţete tradiţionale, la fabrica Salconserv. Numai bune pentru petrecerea de Crăciun sau cea de Revelion, produsele Salconserv vor ajunge şi anul acesta pe mesele a mii de români.

 

 

 

Cei care îşi fac deja planuri pentru festinul de sărbători ar trebui să ştie că producătorul medieşean pune la dispoziţie o mulţime de bunătăţi. În primul rând, este vorba despre produsele tradiţionale marca Salconserv, cum ar fi cârnaţii (cabanos, cârnăciori afumaţi, cârnăciori extra, cârnaţi de casă afumaţi, cârnaţi trandafir etc.), prospăturile (crenvurşti de porc, parizer de porc ş.a.), specialităţile (ceafă afumată, kaiser, muşchi, pastramă, piept, şuncă etc.), afumăturile (ciolane afumate, costiţă afumată, slănină afumată etc.), salamurile (cu şuncă, italian, de vară etc.) şi prospăturile de pui (parizer şi crenvurşti). Apoi, merită amintite delicatesele crud-uscate, produse după reţete originale, păstrate încă din 1895. „Salamurile crud-uscate de la Salconserv readuc savoarea de altădată a adevăratelor mezeluri. În această categorie includem: salamul Mediaş, salamul ţărănesc, cel bănăţean, Dacia, salamul de iarnă şi, desigur, salamul de Sibiu”, aminteşte directorul de producţie, Nicolae Floca. Salconserv a fost întotdeauna un producător tradiţional de conserve, la ora actuală oferind conserve de şuncă – în ambalaje de 200 şi 300 g, conserve de pate, în ambalaje de 100 şi 200 g, respectiv conserve de carne, în ambalaje de 300 g. Experienţa şi know-how-ul nostru sunt atuurile care vor asigura o cotă de piaţă importantă pe acest segment, consideră conducerea companiei.

Magazine în toată ţara

 

Salconserv deţine, în prezent, şase magazine proprii, în Mediaş, Sighişoara, Sibiu şi Dumbrăveni, unde cumpărătorii pot găsi nu doar produse din carne, ci şi alte produse alimentare sau nealimentare necesare de zi cu zi. „Magazinele Salconserv s-au dezvoltat în timp, răspunzând imediat nevoilor clienţilor şi s-au extins pe mai multe game de produse, incluzând lactate, băcănie, panificaţie, băuturi, congelate şi refrigerate. Personalul magazinelor este instruit şi calificat, punctele de desfacere fiind amplasate în zone cu potenţial comercial important, în zone centrale şi cartiere cu vad comercial”, explică directorul general al companiei. Magazinele sunt dotate cu aparatură de ultimă generaţie, cu sisteme de marcaj inteligent, ce permite conectarea cu sediul central, sistem on-line de actualizare şi descărcare automată a vânzărilor, timp redus de aşteptare, opţiuni de generare instant de rapoarte şi statistici. „Pentru a ne asigura că produsele noastre ajung la consumatori, pe lângă magazinele proprii, suntem activi şi pe celelalte canale de distribuţie. Expansiunea teritorială este asigurată de o echipă de agenţi de vânzări în sistem van-sell. De asemenea, sunt în curs de finalizare negocieri cu diverşi distribuitori naţionali şi internaţionali. Depozitul teritorial din Bucureşti asigură acoperirea zonei de sud-est a ţării, urmând a fi deschise astfel de centre în mai multe judeţe din ţară”, afirmă responsabilii de vânzări, adăugând că pe viitor intenţionează să se extindă şi pe pieţele occidentale, cum ar fi Italia sau Spania. Gama de conserve este disponibilă în retailul modern în diferite reţele de hypermarket-uri, acoperind judeţele Sibiu, Braşov, Constanţa, Brăila, Bihor, Iaşi, Cluj, Buzău, Argeş, Arad, Vrancea şi Suceava.

 

Deschidere europeană

Avânt, decădere şi un nou elan spre orizonturi europene. Aşa arată, în câteva cuvinte, istoria de peste 100 de ani a producătorului medieşean Salconserv. În 1991, Salconserv a ieşit din proprietatea statului şi a început să se dezvolte independent. După o perioadă dificilă, sub semnul tranziţiei pe care o traversa întregul mediu socio-economic, noua conducere a demarat, în anul 2006, un amplu proces de retehnologizare şi modernizare a fabricii, finalizat în 2008. Astăzi, fabrica de preparate din carne şi conserve Salconserv S.A. Mediaş a redevenit funcţională, ca urmare a unei investiţii de 6,6 milioane de euro dezvoltată printr-un program S.A.P.A.R.D. Ca rezultat, dotată cu echipamente de ultimă generaţie, fabrica are o capacitate de producţie zilnică de 60 de tone de preparate din carne şi 30 de tone de conserve. Prepararea şi menţinerea cărnii se ridică la cele mai înalte cerinţe calitative, întregul proces fiind asigurat de sisteme automatizate moderne, explică reprezentanţii firmei.

 

Standarde europene

 

Tehnologia avansată este conformă cu cerinţele Uniunii Europene, producţia fiind agreată şi pentru export, ceea ce deosebeşte Salconserv de ceilalţi producători de profil din zonă. De menţionat este şi faptul că o mare parte din materia primă românească provine din abatorul propriu, echipat conform cerinţelor europene. Gama Salconserv cuprinde diverse sortimente de produse tradiţionale din carne de porc, vită şi pui, produse după aceleaşi reţete care au consacrat marca medieşeană încă din anul 1895, anul înfiinţării fabricii. Produsele, cu un gust aparte, se adresează tuturor segmentelor de piaţă, urmărindu-se ca pe viitor să se pună accent atât pe cele din categoria premium, cât şi pe cele din categoria economic.

 

 

Dezvoltare

6,6

milioane de euro a investit Salconserv în ultimii ani pentru retehnologizare şi modernizare

 

Nicolae FLOCA | preşedinte CA Salconserv

„Când FPS a redevenit proprietar, am fost contactat şi mi-au propus să-mi încredinţeze un mandat de 39% din acţiuni. Am venit la fabrică, am făcut Adunarea Generală, am pus un director şi am început să mişcăm ceva. Am ajuns acţionar majoritar la Salconserv prin făbricuţa construită de mine. În 2006, am obţinut două fonduri SAPARD, unul pentru Salflom şi unul pentru Salconserv, şi mi-am vândut din acţiuni omului de afaceri Gheorghe Călburean. Era vorba deja de foarte mulţi bani de investit. Împreună cu noul acţionar, Gheorghe Călburean, am reinventat Salconservul.”


Magazine Salconserv

l Mediaş: str. Carpaţi, nr. 22

l Mediaş: str. 1 Decembrie 1918, nr. 14

l Mediaş: str. Calafat, nr. 2

l Sibiu: str. Lungă, nr. 65

l Dumbrăveni: str. Mihai Eminescu, nr. 4

l Sighişoara: str. Morii, nr. 14-18

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*