Sălile de sport ale școlilor, transformate în puncte de comandă și ajutor pentru summit-ul UE de la Sibiu

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu va folosi gratis sălile de sport din zona centrală a municipiului Sibiu, pentru a crea puncte de comandă şi de prim ajutor cu ocazia Summitului UE din 9 mai, potrivit unei hotărâri ce a fost adoptată vineri de Consiliului Local.

Cei de la ISU vor instala punctele de comandă şi prim ajutor în sălile de sport din incinta Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr”, Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”, Şcolii Gimnaziale nr. 8 şi Liceului Teoretic „Constantin Noica” din Sibiu şi curţile interioare ale Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr”, Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”, Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu.

ISU va folosi aceste spaţii ale unităţilor de învăţământ din municipiul Sibiu, în perioada 2-11 mai 2019.

În săptămâna în care are loc Summitul la Sibiu, elevii şi studenţii au vacanţă. Aceştia recuperează deja orele de curs din săptămâna Summitului din mai.

În municipiul Sibiu vor fi amplasate corturi medicale, pentru urgenţe prespitaliceşti şi vor fi aduse, pe aeroport, elicoptere SMURD, pe durata Summitului Uniunii Europene care va avea loc în data de 9 mai, a anunţat recent, într-o conferinţă de presă, Lucian Trefaş, prim-adjunctul şefului ISU.

În prezent, cazurile medicale sunt preluate în principal de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi Spitalul de Pediatrie, dacă este vorba de minori. În unele cazuri de urgenţă medicală, pacienţii sunt transportaţi din judeţul Sibiu la alte spitale din ţară, cu elicopterul SMURD care este chemat de la Târgu Mureş.

În 9 mai, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE. Summitul se va desfăşura în clădirea Primăriei Municipiului Sibiu din Piaţa Mare, iar preşedintele Klaus Iohannis va purta discuţii cu oaspeţii săi chiar în biroul unde a fost primar al municipiului, a spus recent primarul actual al oraşului, Astrid Fodor.

Conform Ministerului Afacerilor Externe, Summitul din 9 mai, dedicat viitorului Uniunii Europene şi viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019 – 2024, va reuni la Sibiu 27 de şefi de stat şi de guvern ai statelor membre, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, circa 900 de jurnalişti şi 100 de traducători, relatează Agerpres.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*