Sănătatea sibienilor, la control

Asociația pentru Sănătate, Educație și Familie și Casa de Editură „Viață și sănătate“ au organizat, timp de patru zile, o campanie de testare a stării generale de sănătate a sibienilor.

Aproximativ 5.000 de sibieni au fost evaluați din punct de vedere medical și au fost informați despre afecțiunile frecvente în rândul populației. Campania s-a intitulat „Ai grijă de inima ta“, iar sibienii au primit informații la cele cinci standuri organizate în centrul municipiului Sibiu și în piețe.

Asociația desfășoară anual această campanie în municipiul Sibiu, pe parcursul unei săptămâni.

„Starea generală de sănătate a sibienilor este una bună, însă trebuie să fie atenți la excesele de grăsimi și zaharuri, precum și la kilogramele în plus“, ne-a declarat Sînziana Constantin, din partea asociației. Totodată, sibienii au primit și informații pentru fiecare afecțiune în parte.

„Prin proiectul nostru, suntem aproape de oameni, cărora le putem pune la dispoziție cărți și publicații de sănătate“, afirmă Iacob Cătinean, coordonator programe Transilvania Sud al Asociației pentru Sănătate, Educație și Familie. În cadrul campaniei au fost vizitate și 15 instituții publice și școala generală nr. 1 din cartierul Ștrand.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*