Sancțiuni pe bandă

În cursul săptămânii trecute, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Sibiu a efectuat 64 controale la angajatori din domeniile: construcții, prelucrare lemn, fabricare băuturi alcoolice, îngrijire persoane vârstnice, agricultură, transport, terase, piscine etc.

 

Pentru abaterile de la prevederile legale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă și la încheierea, executarea și suspendarea contractelor individuale de muncă au fost dispuse 130 de măsuri de remediere, 91 de avertismente și 7 amenzi în valoare totală de 95.000 lei.

În cadrul controalelor, au fost depistate patru persoane care munceau fără forme legale, la trei angajatori.

Cele 51 de controale efectuate la angajatori, cu privire la respectarea cerințelor prevăzute de Legea nr. 55/2020 referitoare la aplicarea măsurilor de reducere a riscurilor de contaminare cu SARS-COV-2, au evidențiat un număr de 20 de deficiențe ce au fost sancționate cu 19 avertismente și o amendă în valoare de 1.000 de lei, fiind sistată activitatea la un loc de muncă și dispuse 20 de măsuri de remediere.

Controalele efectuate în zilele de sâmbătă și duminică, precum și cele în timpul nopții s-au desfășurat în comun cu Poliția.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*