Șantier de milioane la Spitalul TBC din Sibiu

Pavilionul 1 al Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, aflat în subordinea Consiliului Județean Sibiu, este în curs de reabilitare și beneficiază de o alocare de 4,5 milioane de lei din bugetul județului în 2017.

Lucrările sunt în plină desfășurare: se recompartimentează saloane, se reabilitează acoperișul, instalația electrică, instalația de canalizare și alimentare cu apă caldă și apă rece, se înlocuiesc geamuri și se modernizează instalația de aer condiționat. Termenul de finalizare este septembrie 2017, când pavilionul își va redeschide porțile pentru pacienți.

Aproximativ 1.000 de bolnavi sunt tratați anual în această secție, din judeţul Sibiu, dar și din judeţele limitrofe.

Reabilitarea pavilionului și dotarea cu echipamente va asigura alinierea serviciilor medicale la standarde europene. Saloanele vor fi modernizate și redimensionate – dotate cu 2, maxim 4 paturi. Fiecare salon va avea grup sanitar propriu, sonerie de alarmă, detector de fum, iluminare și ventilație corespunzătoare.

De asemenea, va fi achiziționat mobilier nou. În dotarea pavilionului va funcționa un aparat de radiologie performant, cu stocare digitală. „Toate acestea vor crește gradul de confort pentru pacient și calitatea serviciilor medicale”, precizează dr. Adriana Rădulescu, șeful Secției Pneumoftiziologie 1.

Lucrările de modernizare vor continua: două proiecte de reabilitare termică sunt în curs de pregătire pentru Pavilionul 2 și clădirea administrativă, respectiv pentru ambulatoriu. Proiectele vor fi depuse spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional în această toamnă, cu o valoare totală de peste 8,3 milioane de lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*