Șantiere pe străzi

La viaductul Mihail Kogălniceanu se lucrează în continuare la turnarea plăcilor de beton peste care se va aşterne asfaltul. De asemenea, se lucrează la zidurile de sprijin ale viaductului pe ambele părţi. Constructorul a început şi o nouă etapă: amenajarea trotuarelor pe secţiunea centrală a viaductului, pentru aceasta aşternând armătura şi pregătind turnarea betonului.

Calea GusteriteiLa Podul Cibin se lucrează la picioarele podului. Structura metalică este în lucru la o fabrică din Piteşti şi urmează să fie adusă în a doua parte a lunii mai.

Pe strada Traian Demetrescu se efectuează săpătura generală între străzile Mihail Kogălniceanu şi Câmpului. Pe strada Oţelarilor, săpătura generală este efectuată pe 90% şi se aşterne un strat de geocelulă (stabilizare a solului), primul pas în aşternerea noii structuri rutiere. Pe străzile Kiev şi Deva se aşterne asfalt.  Pe strada Lyon se aşterne ultimul strat asfaltic şi se fac ultimele retuşuri la rigolele betonate. La acestea se adaugă lucrări la reţelele de gaz de pe străzile Ana Ipătescu, Verzăriei şi Pictor Ştefan Luchian şi lucrări de refacere a marcajelor rutiere.

Rețele înnoite

Pe Macaralei, firmele deţinătoare de reţele de fibră optică şi electricitate lucrează pentru mutarea acestora pe noile poziții. Pe Calea Guşteriţei, se lucrează la reţeaua de apă pe tronsonul dintre podul centurii ocolitoare şi strada Ana Ipătescu. Pe strada Măgheranului se lucrează la reţeaua de alimentare cu apă, iar. Pe Timişoara, s-au realizat reţelele de apă şi canal, se lucrează la structura rutieră şi se montează bordurile pe tronsonul dintre strada Tudor Vladimirescu şi strada Câmpului. Pe strada Plugarilor se lucrează la reţeaua de canalizare, săpătura începând dinspre strada Oştirii.Pe strada Strugurilor continuă lucrul la canalizare, iar pe strada Gutuilor se amenajează carosabilul şi trotuarele.În cartierul Reşiţa II se continuă lucrul la amenajarea reţelelor de utilităţi care vor alimenta blocurile ANL din zonă. Constructorul este aproape de finalizarea lucrărilor la reţeaua de apă şi lucrează în paralel la amenajarea canalizării pluviale şi menajere şi la instalarea conductelor de gaz.

Defecte remediate

Pe Calea Cisnădiei, constructorul continuă pe cheltuiala proprie remedierile defectelor apărute în stratul asfaltic pe tronsonul dintre strada Arieşului şi Siretului. Şi pe bulevardul Corneliu Coposu, în zona podului Gării, se lucrează la remedierea defectelor apărute în asfalt în urma amenajării unei noi conducte de canalizare. În zona Lupeni – Terezian se lucrează pentru remedierea carosabilului în urma defectelor apărute la reţeaua de apă şi canalizare. Miercuri, s-a lucrat pe Petrila şi Litovoi Vodă. Pentru repararea gropilor apărute în carosabil se lucrează de ieri pe strada Viitorului, pe tronsonul dintre strada Târgu Fânului şi podul de cale ferată.

Reparații la trotuare

Primele artere incluse programul de reparaţii ale trotuarelor, începute ieri, sunt Șoseaua Alba Iulia, Ştrandului, Calea Dumbrăvii, bulevardul Mihai Viteazu și Târgu Fânului.

Astrid FODOR | primar

„Două dintre cele mai importante lucrări încep să prindă formă: podul nou peste Cibin şi viaductul Mihail Kogălniceanu, structurile de sprijin fiind deja amenajate. Şi investiţiile pe străzi avansează într-un ritm bun, în paralel fiind realizate şi reparaţii ale defectelor apărute în asfalt.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*