”Săpunul speranței” de la Sibiu

Loredana Kaschovits, o fostă asistentă medicală din Sibiu, își donează o parte din banii câștigați din vânzarea de săpunuri naturale făcute de ea, pentru ajutorarea copiilor săraci și a femeilor abuzate.

Printre femeile prezente sâmbătă la bazarul de dinainte de Paști, de la Forumul Democrat al Germanilor din România, Loredana se remarcă pentru că a venit aici să vândă „Săpunul speranței”, cum l-a numit ea, ca să facă rost de bani pentru a-i ajuta pe cei nevoiași. Prețul unei bucăți de „Săpun Hope”, cu citrice și spirulină sau cu citrice și cătină este de 15 lei, acest săpun fiind produs în ediție limitată.

„Este important ca și alții să facă la fel. Nu e pentru prima dată când ajut pe cei nevoiași sau bolnavi. Astăzi mi-am propus să vând cel puțin o sută de bucăți de săpun și toți banii strânși să-i donez. Jumătate din sumă voi dona pentru ajutorarea copiilor nevoiași de la „Open House” și cealaltă jumătate pentru femeile abuzate de la Asociația Femeilor din Sibiu”, a declarat Loredana Kaschovits, pentru Agerpres.

Loredana produce acasă cosmetice naturale și, în mod constant, donează o parte din încasări pentru ajutorarea copiilor și femeilor. Ultima dată a ajutat copiii bolnavi de cancer, inițiativă care, recunoaște ea, a marcat-o profund.

Bazarul femeilor de etnie germană din Sibiu este renumit, având o tradiție neîntreruptă de cinci decenii. În fiecare an, înainte de Paști și de Crăciun, sibienii merg la acest bazar, în special pentru turta dulce și prăjiturile de aici, care sunt făcute acasă, de săsoaicele din oraș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*