Sărbătoare în Țara Oltului! Gastronomie, expoziție de animale și spectacol folcloric pe platoul de la Bradu

Asociația Crescătorilor de Animale Avrig și Primăria orașului Avrig organizează, în 21 aprilie, ediția de primăvară a festivalului „Țara Oltului în produse și tradiții“.

Se strâng comunitățile cu tot ceea ce au mai frumos, mai gustos, mai bun și-și deschid cămările și sufletele într-o duminică de primăvară, pe malul Oltului, acolo unde povestea, dorul, tradiția și gustul de acasă sunt încă valori prețuite.

Evenimentul se desfășoară la Bradu, pe dealul din dreapta DN 1, la ieșirea de pe podul peste Olt, în direcția de mers spre Sibiu.

O zi altfel

Organizatori sunt Consiliul Local Avrig și Primăria Avrig, împreună Asociația Crescătorilor de Animale Avrig. „Dacă vă e dor de gustul preparatelor din satele noastre, de plăcintele bunicii sau de pâinea rumenită pe vatra cuptorului tradițional, dacă vreți să vă faceți aprovizionarea pentru Paște cu produse preparate după rețetele de familie, cu gust autentic și fără aditivi, dacă obișnuiți să faceți cadouri din obiecte și produse artizanale, dacă vă place cântecul și jocul și mâncarea gătită la ceaun deasupra unui foc de lemne sau dacă vreți, pur și simplu, să petreceți o zi altfel, vă așteptăm la festival“, sună invitația organizatorilor.

Producătorii se prezintă

Mai mult, „veți găsi aici oamenii și produsele lor, veți simți comunitățile prin gusturi, arome, culori, veți avea ocazia să vă «alegeți» producătorul care să vă asigure furnizarea unor produse gustoase și, în mod sigur, veți dori să reveniți și la edițiile următoare cu dor de produsele gustate. Vă așteptăm la Bradu, pe deal, pe dreapta DN1, pe direcția Sibiu, imediat după podul peste râul Olt, duminică, 21 aprilie, începând cu ora 10.00“, transmit reprezentanții Primăriei Avrig.

Doar preparate tradiționale

Producătorii din Țara Oltului care doresc să-și reprezinte comunitatea participând cu produse se pot anunța, până în data de 18 aprilie, la Biblioteca orașului Avrig, telefon 0748.120.970. Sunt acceptate doar preparate tradiționale gătite cu ingrediente locale, produse de fermă (animale sau vegetale), apicole, băuturi preparate în gospodărie, prăjituri de casă, plăcinte, patiserie, pâine, preparate locale, mezeluri și preparate din carne după rețete tradiționale, produse meșteșugărești, artizanat. Standurile se vor amenaja punându-se în valoare specificul comunității pe care o reprezintă fiecare expozant, iar producătorii din stand vor purta costumul popular. Comunitatea cel mai bine reprezentată va fi premiată de organizatori.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*