Sărbătoare sibiană în Germania

PJunii dans la Landshutrimarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, a participat la festivalul EuropaFest în oraşul Landshut din Germania, organizat cu ocazia Zilei Europei.

Oraşul nostru a fost invitat să participe la această manifestare, în perioada 8-10 mai, alături de alte oraşe înfrăţite cu Landshut: Elgin (Scoţia), Compiegne (Franţa), Ried im Innkreis (Austria) şi Schio (Italia). „Sibiul a avut o prezenţă foarte apreciată în acest festival, pentru că standul cu produse de artizanat şi materiale informative, dar şi standul culinar au fost foarte căutate de cei veniţi acolo. Ce m-a impresionat şi m-a mişcat au fost românii stabiliţi în Germania care au aflat de această manifestare şi au venit de la sute de kilometri distanţă. Au savurat fiecare dans al «Junilor» şi au fost bucuroşi să vadă portul popular şi să ne vadă acolo, semn că le e dor de ţară”, a mărturisit Fodor, la întoarcerea din delegaţie.

Folclor, artizanat și gastronomie

Sibiul a fost reprezentat de Ansamblul Folcloric „Cindrelul – Junii“ şi de „Ceata Junilor“. Dansatorii acestor ansambluri au susţinut spectacole folclorice pe tot parcursul zilei de 9 mai, atât pe scenă, cât şi în spaţiile publice din centrul istoric. Reprezentanţii CJCPCT „Cindrelul – Junii“ Sibiu au amenajat în cadrul festivalului un stand expoziţional cu produse de artizanat şi un stand cu produse alimentare tradiţionale, la fel ca fiecare dintre oraşele invitate.

Invitație pentru turiști

Pe tot parcursul zilei de sâmbătă, 9 mai, localnicii din Landshut, reprezentanţii celorlalte oraşe şi turiştii aflaţi acolo au putut vizita standul Sibiului şi au făcut cunoştinţă cu ceea ce înseamnă tradiţia, cultura şi turismul sibian. Un reprezentant al Serviciului Cultură, Turism, Sport din cadrul Primăriei Sibiu a fost prezent în standul Sibiului pentru a împărţi vizitatorilor materiale tipărite despre Sibiu şi pentru a oferi informaţii cu privire la locaţia turistică Sibiu.
Expoziție la Primărie

Partenerii din Landshut au întoars foarte repede această vizită Sibiului. Ieri, în sala expoziţională a Primăriei Sibiu, în prezenţa primarului general al Landshut-ului, Hans Ramf, a avut loc vernisajul unei expoziţii itinerante de picturi realizate de artiști din Landshut și din orașele înfrățite cu acesta, inclusiv Sibiul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*