Sărbători în Raiul Alb -Turiştii pot schia, se pot da cu sania sau cu snowboard-ul

Sute de turişti au luat cu asalt, la sfârşitul săptămânii trecute, zonele montane din judeţul Sibiu, unde profită din plin de stratul consistent de zăpadă care atinge aproape un metru la Bâlea Lac şi depăşeşte 30 cm la Păltiniş.

Zonele montane ale judeţului Sibiu au devenit un adevărat paradis pentru iubitorii sezonului alb. Mii de turişti au decis să profite la sfârşitul săptămânii trecute de stratul de zăpadă depus în zonele montane. Astfel, potrivit meteorologilor, la Bâlea Lac, stratul de zăpadă avea 98 de centimetri, iar turiştii pot schia, se pot da cu sania sau snowboard-ul. „Ninge abundent. Sunt şi foarte mulţi turişti în zonă. Nu e soare, dar este frumos”, a declarat, ieri, Leonard Klingeis, proprietarul unei cabane de la Bâlea Lac şi al Hotelului de Gheaţă. Potrivit acestuia, hotelul a fost finalizat, iar de Crăciun au ajuns acolo şi primii clienți. „Au fost britanici cei care s-au cazat. Tot britanici vor fi şi cei care se vor caza de Revelion. Pentru noaptea respectivă, Hotelul de Gheaţă este complet rezervat. Mai sunt locuri disponibile în cabană”, a declarat Leonard Klingeis, citat Mediafax.

Revelion la înălţime

hotel de gheata Balea LacCei care doresc să se cazeze în cabană de Revelion au la dispoziţie mai multe pachete cu oferte. Primul pachet constă în trei nopţi de cazare, demipensiune şi masa festivă de Revelion. Preţul pentru acest pachet variază între 1.140 şi 1.315 lei de persoană, în funcţie de tipul de cameră aleasă. Cel de-al doilea pachet include două nopţi de cazare, demipensiune şi masa de Revelion şi poate fi achiziţionat la preţuri cuprinse între 963 şi 1.228 de lei de persoană. La Bâlea Lac, mai sunt disponibile locuri pentru Revelion şi la fosta cabană de vânătoare a familiei Ceauşescu, unde turiştii pot achiziţiona pachete de Revelion la tarife cuprinse între 850 şi 1.100 de lei de persoană. Preţul diferă în funcţie de numărul nopţilor de cazare şi de tipul camerei. În ofertă sunt incluse cazarea, demipensiune, masa festivă şi divertisment. Toţi cei care aleg un pachet la această cabană beneficiază de o noapte de cazare gratuită.

Pentru toate gusturile

Şi în staţiunea Păltiniş, aflată la circa 30 km distanţă de municipiul Sibiu, au urcat la sfârşitul săptămânii trecute foarte mulţi turişti care au profitat din plin de zăpada căzută. Aceştia s-au bucurat de zăpadă, au schiat şi s-au putut da cu sania sau cu placa. Reprezentanţii Complexului Arena Platoş din Păltiniş au anunţat că toate pârtiile sunt funcţionale, la fel ca şi instalaţiile de telescaun, teleschi, dar şi nocturna. Complexul aflat la intrarea în staţiunea Păltiniş dispune de pârtii de schi pentru începători şi avansaţi, pârtii de snowboard şi sănii, dar şi de un centru de închirieri şi şcoală de schi pentru începători. Zăpada s-a aşternut şi în celelalte zone ale judeţului, iar turiştii care îşi vor petrece sărbătorile în Mărginimea Sibiului se pot bucura de plimbări cu sania. Majoritatea pensiunilor s-au eliberat deja de ieri, dar de marţi sau miercuri vor sosi turiştii care au închiriat locurile pentru Revelion. Cele mai multe pensiuni din Mărginime au fost deja închiriate, preţurile variind între 110 şi 550 de lei pe noapte de persoană, în funcţie de tipul unităţii şi serviciile oferite.
1.100
de lei costă, în medie, un pachet turistic de Revelion

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*