Scandal electoral la Tălmaciu! PSD Sibiu îl amenință cu instanța pe prefectul susținut de liberali

Instituţia Prefectului Sibiu a anunţat că a sesizat Inspectoratul Judeţean de Poliţie cu privire la Ioan Ciorogariu, candidatul PSD la funcţia de primar al oraşului Tălmaciu, care ar fi distribuit ajutoare de la Uniunea Europeană persoanelor defavorizate, încălcând legea.


„Având în vedere că distribuirea ajutoarelor pentru persoanele defavorizate se face potrivit dispoziţiilor art. 4 alin. 9 din OUG nr 84/2020, de către persoanele desemnate prin Ordinul Prefectului nr. 286 din 23.06.2020, privind desemnarea persoanelor care distribuie pachetele cu produse de igienă şi pachetele de alimente din cadrul Programului Operaţional de Ajutorarea Persoanelor defavorizate (…), Instituţia Prefectului – judeţul Sibiu a sesizat(…) posibila încălcare a normelor legale de către un candidat la funcţia de primar şi a solicitat efectuarea verificărilor necesare. Acest demers s-a făcut în urma informaţiilor şi a imaginilor apărute în presa locală, astăzi, 21.08.2020, în care candidatul PSD la funcţia de primar al Oraşului Tălmaciu, domnul Ciorogariu Ioan, distribuie alături de alte persoane pachete cu ajutoare pentru persoanele defavorizate primite de la Uniunea Europeană, deşi acesta nu se enumeră printre persoanele desemnate prin Ordinul nr. 286/23.06.2020”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Sibiu.

În replică, cei de la PSD afirmă că Ioan Ciorogariu a distribuit ajutoarele în calitate de reprezentant al Primăriei Tălmaciu și au dat publicității o dispoziție a primarului în acest sens. Astfel, social-democrații amenință că îl vor da în judecată pe prefectul Mircea Dorin Crețu pentru abuz în funcție.

„Urmare a acțiunii prefectului în funcție, Crețu Mircea, (fost primar al orașului Tălmaciu, destituit din funcție în urma unei anchete a PNA), prin care în mod mizerabil și nelegal folosește Instituția Prefectului Județului Sibiu pentru a intra în lupta politică și a favoriza candidatul PNL pentru Primăria Tălmaciu, defăimând candidatul PSD pentru funcția de primar,  Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Sibiu îl va acționa în instanță pe numitul Crețu Mircea, pentru abuz în funcție.

Facem precizarea că Ioan Petru Ciorogariu lucrează în cadrul Primăriei orașului Tălmaciu fiind angajat pe postul de Consilier Primar, iar fișa postului îi impune să ”colaboreze cu toate compartimentele din cadrul aparatului de specialitate al Primarului pentru îndeplinirea corespunzătoare a sarcinilor ce îi revin” și ”să ducă la îndeplinire orice alte atribuții date de primar”.

Astfel, în data de 21.08.2020, Ioan Petru Ciorogariu a fost în locațiile în  care s-au distribuit ajutoarele primite de la UE în calitate de reprezentant al Primăriei, fiind împuternicit prin Dispoziția cu nr. 208/2020, a primarului orașului Tălmaciu pentru a ”supraveghea și controla împreună cu Serviciul S.P.A.S. calitatea acestora și încadrarea în parametri prevăzuți privind termenul de valabilitate precum și corectitudinea distribuirii alimentelor”. se arată în comunicatul PSD.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*