Schimbare de gardă la Crucea Roșie Sibiu

Raluca Morar, directorul Crucii Roșii Sibiu, va intra în concediu de maternitate, iar în această perioadă postul de director va fi ocupat de Răzvan Biriș, pentru o perioadă de 2 ani.

„Crucea Roșie este mare parte din viața mea și sufletul meu. Am ajuns la Crucea Roșie Sibiu în 2008. Văzusem anunțul cu postul vacant de director al Crucii Roșii și m-am întors acasă după 5 ani de muncă în București, tocmai pentru a face munca umanitară, acasă, la Sibiu. Dar acum, urmează să mai vină un copilaș în familia noastră și voi fi în concediul de creștere a copilului timp de 2 ani.  România este printre puținele locuri în care mamele se pot bucura de acest timp cu copii lor și sunt recunoscătoare pentru asta.  Nu înseamnă că voi dispărea total din zona Crucii Roșii dar în acest timp, voi lăsa noua echipa în prima linie. Și asistenta mea, Olga Covali, a născut, iar la finalul anului o altă colegă de-a noastră, Elena Dancașiu, urmeză să nască. Fetele acestea ne-au fost alături timp de 8 – 9 ani, dar acum se vor bucura si ele de perioada de maternitate. Așadar, mare parte din echipa noastră va fi înlocuită de niște oameni care ne-au fost și până acum aproape”, declară Raluca Morar.

Noul director, Răzvan Biris, are 43 de ani, a absolvit liceul Gh Lazar din Sibiu și a continuat ulterior studiile la Universitatea Lucian Blaga, Facultatea de Comerț si Marketing.

Timp de 3 ani Răzvan a studiat în Damasc limba și cultura arabă la Institutul internațional de profil, oportunitate care i-a desăvârșit perspectiva culturală  asupra principiului de universalitate promovat de Crucea Rosie. Răzvan Biriș are o experiență de 17 ani în publicitate și presa locală, iar în ultimii ani și-a consolidat o cariera în domeniul managementului medical. El este un voluntar implicat în proiectele Crucii Roșii încă din anul 2018, iar din 2019 și până acum a ocupat funcția de vicepreședinte al Crucii Roșii Filiala Sibiu.

Smaranda Balan –Responsabil comunicare si Vicepreședinte al Crucii Roșii Sibiu a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea București și a activat în domeniul Relațiilor Publice, coordonând proiecte importante de comunicare în mediul corporatist. De contribuția ei se leagă și una dintre primele Campanii de Responsabilitate Socială din România, Breast Cancer Crusade. La Sibiu, Smaranda a susținut cursul de Managementul Relațiilor Publice la Universitatea “Lucian Blaga” și  este unul dintre fondatorii comunitatii civice Vă ajutăm din Sibiu.

Deși activează într-un domeniu antreprenorial legat de producția textilă, articolele sale de presă au fost publicate în Republica și Decât o Revistă, iar în martie 2019 a câștigat un premiu pentru opinie la cea mai cunoscută competiție pentru jurnalism independent, Premiile Superscrieri. Sibienii îi pot citi materialele jurnalistice în săptămânalul Zile și Nopți, unde semnează o rubrică permanentă.  Smaranda Bălan a fost inclusă în 2018 în publicația “ Femei puternice, femei de succes” din Sibiu.

„Din vechea echipa, ne bucurăm că va rămâne lângă ei Doamna Rodica Vâcă ( Tanti Rodi, cum o știe toată lumea) care ne e alături de mai bine de 10 ani, Cristian Fodor coordonatorul de voluntari, Mihai Balaban  – Președintele Onorific al Crucii Roșii Sibiu, Andreea Dumitrașcu – Vicepreședinte și Georgeta Cozma – Vicepreședinte, împreună cu toți voluntari vechi dar și parte din voluntarii Vă Ajutăm din Sibiu. Sunt convisă că echipa noua va face o treabă foarte bună în acești 2 ani, le doresc mult succes și le mulțumim pentru deschiderea și dorința de a ne sprijini”, declară Raluca Morar.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*