„Școala altfel” la Săcădate

În săptămâna „Școala altfel”, la școala din Săcădate s-au desfășurat activități care au avut în prim plan dezvoltarea emoțională, creativă, socială și culturală a copilului, potrivit Simonei Menning, profesor în învățământul primar.

În parteneriat cu Asociația Vatra Satului Săcădate și Școala Gimnazială Avrig, cadrul didactic a organizat și desfășurat activități care au adus împlinire sufletească și emoțională copiilor.

Astfel, luni, 15 aprilie, psihologul Adrian Răulea a avut o activitate de joc, cu copiii din Săcădate, despre emoțiile de bază și inteligența emoțională.
Marți, prin activitatea „Să ne cunoaștem țara!”, copiii clasei a IV-a au socializat cu elevii clasei simultane, cu elevii claselor a IV-a A și a IV-a B, de la Școala Gimnazială Avrig. Au descoperit frumusețile Salinei Turda și obiectivele turistice din Alba Iulia alături de profesoarele Menning Simona, Morariu Florența, Prier Daniela și Urzică Mihaela și Asociația Vatra Satului Săcădate, au desfășurat activitatea „Ziua talentelor”. Elevii au fost împărțiți pe grupe și fiecare grupă a desfășurat pe rând activități în atelierul de învățare prin joc și explorare, în atelierul de creație, în sala de sport – activități sportive. La sfârșit, elevii au prezentat glume,un număr de gimnastică, cântece și dansuri populare. La aceste activități, elevii au fost îndrumați și de Anca Groza, președintele Asociației, profesoarele Menning Simona, Morariu Florența, Ionas Andreea, Iorgulan Mirela și Oprea Cătălin. Toți elevii și preșcolarii au fost premiați cu diplome și cu un coșuleț cu dulciuri.

Miercuri, prin activitatea „Prietenie și culoare”, elevii clasei a IV-a din Săcădate au desfășurat activități la Școala Gimnazială „Badea Cârțan” din Cârțișoara, împreună cu elevii clasei a III-a, alături de profesoarele Menning Simona și Ciofec Roxana. Activitățile de creație s-au desfășurat în cadrul parteneriatului dintre cele două școli.

Simona Menning: „Mulțumirea, bucuria, împlinirea sufletească a copiilor, precum și uimirea și voia bună, au răsplătit efortul depus de cei care le-am fost alături.”

Joi, la școala din Săcădate, elevii din sat au avut activități în parteneriat cu Școala Gimnazială Avrig, cu elevii clasei pregătitoare și clasei I, îndrumate de profesoarele Oancea Elena și Caroli Cristina.

Ieri, elevii clasei a IV-a au confecționat decorațiuni de Paști și de primăvară, s-au jucat cu jocuri de la firma Happe, dăruite de Nora Scarlet, și au încheiat activitățile cu o pizza.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat