Se lucrează pe străzi în aproape toate cartierele oraşului

Numeroase şantiere stradale sunt deschise, în prezent, în Sibiu, în aproape toate cartierele oraşului.

Au început lucrările de amenajare a străzii Lyon. Este vorba de o lucrare licitată de Primăria Sibiu pentru a crea o nouă stradă cu o lungime de aproximativ 700 de metri în Zona Industrială Vest a oraşului, în zona unităţilor de producţie SNR şi Continental. În urma procedurii de achiziţie, contractul de lucrări a fost semnat cu asocierea SC DPC SA – SC Electrocon SA – Sc Noi SA, valoarea acestuia fiind de 1.820.026, 64 lei (+ TVA). Câştigătorul a fost cel care a elaborat şi proiectarea pentru aceste lucrări. Odată predat şi aprobat şi proiectul, SC DPC a început lucrările propriu-zise la începutul acestei săptămâni. Săpătura generală este aproape finalizată în prezent, urmând să fie amenajat canalul pluvial, apoi carosabilul şi trotuarele. Reţelele de apă şi canalizare au fost amenajate odată cu viabilizarea zonei. Lucrările se vor finaliza până la sfârşitul acestui an.

De luni, 13 octombrie vor începe lucrările la reţeaua de apă şi canalizare pe strada Traian, acestea urmând să se finalizeze în aproximativ 30 de zile. Pentru execuţia acestora este necesară închiderea traficului pe stradă. Şi pe strada Ovăzului se vor executa astfel de lucrări, în acest caz sub trafic.

Lucrările continuă şi la viaductul Mihail Kogălniceanu, unde se montează armătura pentru cele 28 de elemente de susţinere ale podului. Pasul următor va fi realizarea grinzilor care unesc aceste elemente de susţinere.

Reparaţiile generale la viaductul Vasile Aaron avansează. Pe o parte a podului a fost turnată uzura, iar noul sens giratoriu este aproape finalizat. În următoarele zile se va desfinţa sensul giratoriu provizoriu din această zonă pentru a putea amenaja şi ultima parte a noului giratoriu. Constructorul va continua lucrările pe cea de-a doua jumătate a viaductului, precum şi lucrările de sub pod pentru întărirea structurii de rezistenţă.

Lucrările avansează şi în proiectul de construire a unui nou pod peste Cibin în dreptul pieţei agro-alimentare Cibin. În prezent s-au încheiat lucrările de sondare pentru reţelele de utilităţi şi se fac pregătirile logistice pentru devierea acestora şi pentru relocarea staţiei hidrologice. Va urma apoi construcţia unui pod pietonal provizoriu. Lucrările de demolare a podului existent vor fi efectuate în luna noiembrie a acestui an.

Pe strada Oţelarilor se lucrează la alimentarea cu apă, pentru amenajarea noii reţele fiind necesară restricţionarea circulaţiei pe o singură bandă. După modernizarea reţelei de apă, constructorul va reface structura rutieră, precum şi trotuarele.

PACHETUL CALEA POPLĂCII – CENTRU – GUŞTERIŢA. Pe strada Tribunei continuă lucrările de aşezare a pavajului pe zona de parcări. Circulaţia se desfăşoară în această zonă în condiţii de şantier, pe carosabil fiind turnat primul strat de asfalt. Pe această stradă au fost modernizate reţelele de apă şi canalizare, carosabilul, trotuarele şi spaţiile de parcare.

Pe strada Revoluţiei se fac ultimele retuşuri înainte de finalizare. Şi pe această stradă a fost refăcută reţeaua de apă şi canalizare, carosabilul, trotuarele şi spaţiile de parcare.

În Piaţa Tălmaciu urmează să se toarne uzura pe ultimele tronsoane, iar pe strada D.D. Roşca se lucrează la reţeaua de canalizare. După amenajarea noii reţele de canalizare, constructorul va aduce strada la un nivel carosabil pentru sezonul rece, aştetându-se înlocuirea conductei de gaz de către societatea deţinătoare.

PACHETUL TURNIŞOR – PIAŢA CLUJ. Pe strada Arad a fost turnat deja stratul de uzură, urmând să fie realizate şi marcajele. Pe strada Kiev s-a finalizat modernizarea reţelelor de gaz, apă şi canalizare şi s-a început săpătura generală. Pe strada Deva pe un tronson s-a turnat primul strat de asfalt, iar pe cealaltă jumătate a străzii se efectuează săpătura generală.

Pe strada Dumitru Bagdasar reţele s-au finalizat în totalitate şi s-a turnat deja betonul pe trotuare şi primul strat asfaltic pe carosabil. În prezent se lucrează în zona căii ferate unde se vor amplasa dale speciale pentru astfel de treceri. Până la sfârşitul lunii, strada va fi redată traficului modernizată.

Pe strada Gutuilor se lucrează în prezent la reţeaua de canalizare şi racorduri.

În cadrul contractului încheiat pentru reparaţii la străzi, se lucrează pe strada Autogării unde s-a turnat stratul de uzură şi urmează să se reabiliteze trotuarele prin turnarea unui nou strat de asfalt. Constructorul lucrează şi pe strada Henri Coandă unde se înlocuiesc în prezent bordurile şi urmează să se refacă stratul de asfalt. Reparaţii se efectuează şi pe Calea Dumbrăvii (în lateralul clădirii în care funcţionează Finanţele Publice) unde azi şi mâine se va turna stratul de asfalt.

Pe bulevardul Corneliu Coposu continuă lucrările de modernizare a reţelei de canalizare, în zonă circulându-se cu restricţii. Pe strada Ion Creangă se continuă lucrările la reţeaua de canlizare, acestea urmând să se încheie la sfârşitul acestei luni. Pe Aleea Fraţii Buzeşti s-a finalizat joi, 9 octombrie, refacerea străzii, în urma lucrărilor de modernizare a reţelei de canal menajer.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat