Seară de petrecere la TIFF Sibiu 2013

Piaţa Mare din Sibiu a fost neîncăpătoare, aseară, pentru cei aproximativ 2.000 de spectatori care au asistat la premiera celui mai nou film al lui Horaţiu Mălăele, Funeralii fericite. Actorul, care a semnat şi regia peliculei, a fost prezent la proiecţie, alături de Adrian Lustig, producător şi scenarist, şi de actorul Mihai Gruia Sandu, interpretul personajului Kiril din film.

La final, echipa filmului Funeralii fericite a răspuns curiozităţilor publicului și a acordat autografe. Horațiu Mălăele a dezvăluit că filmarea peliculei a durat doar 19 zile și că rezultatul final „nu este o comedie, este doar un film – cel mai bun”.

Înaintea proiecției, publicul și-a făcut încălzirea pe ritmurile etno-rock ale trupei Zdob şi Zdub, care a susţinut un concert extraordinar în cadrul TIFF Sibiu 2013. Formația sibiană Domino a dat tonul distracției, cu  o serie de piese clasice, ingenios reorchestrate pe acorduri de țambal. Seara de petrecere a continuat într-un club în vogă din Sibiu, cu DJ Gojira .

TIFF Sibiu continuă astăzi cu o listă de filme de valoare, programate în toate cele patru puncte de prezență, și cu un eveniment special – proiecția documentarului Samsara în Cetatea Cisnădioara, începând cu ora 21.30.

În Piața Mare rulează, de la ora 22.00, blockbuster-ul Zborul (r. Robert Zemeckis, cu Denzel Washington).

Programul TIFF Sibiu 2013 pentru week-end cuprinde cele mai interesante titluri ale momentului. Sâmbătă, în Piața Mare, rulează, de la ora 22.00, Cloud Atlas (r. Tom Tykwer, Andy și Lana Wachowski), iar duminică Festivalul se încheie cu ecranizarea străluictă a celebrului roman al lui Lev Tolstoi, Anna Karenina (r. Joe Wright).

Sâmbătă, de la ora 22.00, este programată o nouă proiecție specială – revoluţionarul filmul al lui Ang Lee, Life of Pi/Viaţa lui Pi, în decorul special al Muzeului în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului.

Copiii și adolescenții au și ei parte de un program special. EducaTIFF, programul de educaţie cinematografică pentru elevi, se deschide, sâmbătă şi dumincă, de la orele 10.30, la Centrul Cultural Habitus din Sibiu. Cei mici sunt aşteptaţi la două filme special alese pentru categoriile de vârstă 8+ (Freddy Frogface/Freddy faţă de broscoi, pe 22 iunie) şi 11+ (Lost in Africa/Pierdut în Africa, pe 23 iunie). EducaTIFF 2013 este un proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi are ca partener Ambasada Regatului Danemarcei în România.

Alte două producţii care nu trebuie ratate la TIFF Sibiu 2013 sunt programate duminică, la Teatrul Gong: The Birds/Păsările (r. Alfred Hitchcock), de la ora 16.00 şi Hitchcock (r. Sacha Gervasi), de la ora 18.15. La ambele proiecţii, accesul este gratuit.

TIFF Sibiu 2013 este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc – APFR, cu sprijinul Ministerului Culturii, al Primăriei Sibiu şi al Casei de Cultură a municipiului Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*