Secţie pusă pe picioare

Clădirea în care funcţionează Secţia de Medicină Fizică şi Balneologie I va intra într-un amplu proces de renovare, pe parcursul a 24 de luni. În tot acest timp, secţia va fi mutată la Psihiatrie.

8,6 milioane de lei, fără TVA, vor fi investiţi într-una dintre cele mai vechi clădiri din incinta Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. „Până în prezent s-a întocmit documentaţia de avizare lucrări de investiţii. Următorul pas este aprobarea bugetului. Apoi se va iniţia procedura de achiziţie public, în vederea atribuirii contractului de întocmire a proiectului tehnic şi execuţie a lucrării. Întocmirea proiectului poate dura aproximativ şase luni. Sperăm ca în trimestrul IV al acestui an să putem începe lucrările, acest lucru depinde de fondurile pe care o să le avem la dispoziţie. Termenul de execuţie este de 24 de luni de la începerea lucrărilor“, arată managerul Liviu Cotârlă,.

 

 

Spaţiu câştigat

 

De asemenea, în mansarda clădirii, care are o suprafaţă de peste 500 de metri pătraţi, vor fi amenajate două saloane pentru pacienţi cu băi, o sală de mese de 30 de locuri, un oficiu, trei cabinete medicale cu grupuri sanitare, două vestiare, o sală de curs şi mai multe spaţii de depozitare.

 

Lift şi panouri solare

 

De departe cea mai importantă investiţie pentru secţia de Fizioterapie I este achiziţionarea şi instalarea unui lift, dorit atât de pacienţi, cât şi de personalul medical de aici. „În prezent, pacienţii sunt transportaţi pe targă sau pe scări cu căruciorul, cu ajutorul personalului secţiei. Ne bucurăm de un personal deosebit, cu o pregătire de specialitate“, a precizat medicul şef Florina Popa. Costul unui lift a fost estimat la 30.000-40.000 de euro. Totodată, clădirea va fi dotată şi cu panouri solare. Pe parcursul lucrărilor, secţia va funcţiona la Spitalul de Psihiatrie, secţia de recuperare adulţi, după care va reveni în sediul nou renovat, iar în la Psihiatrie va fi mutată definitiv secţia de Fizioterapie II, al cărei sediu actual este retrocedat.

 

Cu eforturi

 

Ultimele lucrări de renovare la Fizioterapie I au avut loc în 2010, atunci când au fost efectuate o serie de lucrări în interior, datorită unor sponsorizări atrase de şeful de secţie. De asemenea, clădirea a fost dotată cu video interfon, acces pe bază de cartele şi camere de luat vederi, în vederea protejării personalului şi a pacienţilor. Anterior, faţada clădirii şi acoperişul au fost refăcute în 2007, din bugetul spitalului.

 

2.500 de pacienţi pe an

 

Numai anul trecut, 2.500 de persoane au beneficiat de tratament de recuperare şi 736 au fost internaţi. Lunar, numărul procedurilor efectuate se ridică la aproximativ 6.000, pacienţii venind şi din judeţele apropiate precum Vâlcea, Alba sau Braşov. În prezent, solicitările sunt din ce în ce mai mari, iar durata unei programări pentru internare poate ajunge şi la şase luni.

 

8,6

milioane de lei va costa modernizarea

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*