Şedinţă fără cvorum Consiliu Local din Avrig nu a votat modernizarea căii de acces către viitoarea subunitate de pompieri

DSC01511Ultima şedinţă extraordinară a Consiliului Local Avrig, de o importanţă vitală pentru comunitatea avrigeană, convocată pentru miercuri după-amiază, nu s-a putut ţine din lipsă de cvorum.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Avrig, doar 8 din cei 17 consilieri locali au fost prezenţi: Emil Brana, Daniel Cermonea, Nicolae Cernea, Adrian David, Peter Klein, Leopold Klingeis, Alexandru Sas.

Termen-limită

Pe ordinea de zi au fost propuse două proiecte care se referă la alocarea de fonduri în vederea amenajării unui drum pietruit care să facă legătura cu sediul subunității Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Cpt. Dumitru Croitoru“ al județului Sibiu care va fi dat în curând în folosinţă la Avrig. Colonelul Virgil Giurgiu, prim-adjunct al inspectorului şef al ISU Sibiu, le-a explicat consilierilor locali prezenţi la şedinţă faptul că amenajarea căii de acces este absolut necesară, întrucât inaugurarea este programată pentru data de 31 iulie, dată de la care subunitatea trebuie să devină funcţională.

„Este absolut necesar!“

Primarul Arnold Klingeis este unul dintre susținătorii proiectului de amenajare a drumului de la subunitatea ISU Avrig. „La ora actuală, acolo este un drum de pământ. Vă daţi seama cât de greu este pentru autospecialele de intervenţie, care cântăresc 12-25 de tone, să treacă pe acel drum. Iar dacă plouă sau condiţiile meteo se înrăutăţesc, acel drum devine aproape impracticabil, existând un risc major ca maşinile de intervenţie să rămână împotmolite. De aceea, este absolut necesar ca, într-o primă fază, să putem da în folosinţă măcar un drum pietruit, acolo unde acum este pământ”, a declarat Klingeis.

Aproape gata de finalizare

Drumul care face legătura între subunitatea ISU Avrig şi DJ 105F (Valea Avrigului) are o lungime de aproximativ 300 de metri, iar costurile pentru amenajarea pietruită, conform proiectului de hotărâre de Consiliu, se ridică la 373.000 de lei.
Subunitatea ISU de la Avrig este situată la ieşirea din oraş, pe partea dreaptă a DJ 105F către Poiana Neamţului. Construcţia obiectivului a început în anul 2012, iar contractul, în valoare de 1.417.889,19 lei, fără TVA, a fost încheiat cu firma S.C. BMT Trans S.R.L. În 2014 a fost încheiat un nou contract, în valoare de 372.063,52 lei, cu firma S.C. Balor Cons S.R.L., pentru a grăbi lucrările, cele două firme lucrând în paralel. Dotările şi utilităţile subunităţii sunt suportate tot de către Primăria Avrig, acestea ridicându-se la aproximativ 300.000 de lei.
Inaugurarea oficială a subunităţii va avea loc în data de 31 iulie. La eveniment sunt așteptate numeroase oficialităţi locale şi naţionale, printre care şi secretarul de stat Raed Arafat sau chiar preşedintele Klaus Iohannis.
300
de metri măsoară drumul de acces

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*