Ședință solemnă a Consiliului Județean Sibiu, de Ziua Națională a României

La Consiliul Județean a avut loc ieri ședința solemnă de 1 Decembrie.

La eveniment au participat, alături de consilierii județeni, ÎPS dr. Laurenţiu Streza – Arhiepiscop al Sibiului şi Mitropolit al Ardealului, Reinhart Guib – episcop evanghelic, generalul de brigadă Ghiţă Bârsan – comandantul Garnizoanei Sibiu, subprefectul Horațiu Marin, primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman, parlamentari, consuli și alți oficiali. Contribuția sibienilor la Marea Unire a fost evocată de Alexiu Tatu – șeful Serviciului Judeţean Sibiu al Arhivelor Naţionale ale României.

La festivitate a fost prezent și primarul localității Soultzmatt-Wintzfelden din Franţa, Jean-Paul Diringer. În această localitate, înfrățită cu Gura Râului, se află un cimitir în care sunt înmormântaţi 678 militari români care au căzut la datorie în Primul Război Mondial. O delegație din județul Sibiu a vizitat recent această localitate și a remarcat grija cu care autorităţile locale administrează locurile care amintesc de jertfa eroilor români. Președintele Daniela Cîmpean i-a oferit primarului Jean-Paul Diringer o plachetă în semn de preţuire pentru modul în care contribuie la comemorarea eroilor români.

În mesajul său de 1 Decembrie, Cîmpean a mulțumit pentru urările transmise de sibieni pentru România, ca răspuns la apelul lansat de Consiliul Județean Sibiu la începutul lunii noiembrie: „«Dragă Românie, vreau să îți urez La Mulți Ani și dacă poți, încearcă să devii o țară măreață!», a fost unul dintre mesajele primite de la copiii din județul Sibiu. E dorința multor sibieni să poată fi mândri de țara în care trăiesc. În dezvoltarea României, Sibiul a jucat un rol central încă dinainte de 1918 și continuă să inspire și să încurajeze destinul european al României. Haideţi să fim uniţi în spatele unei viziuni comune pentru România, pentru o ţară în care să ne dorim să trăiască şi copiii copiilor noştri”. Cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean, peste 100 de elevi din școlile generale din județ au răspuns la întrebarea „Tu ce urezi României de ziua ei?”. Cele mai frumoase răspunsuri au fost transpuse pe un banner ce va fi amplasat de 1 Decembrie pe Bd. Corneliu Coposu, în apropiere de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu.

A urmat un moment de colinde și cântece patriotice susţinut de corul „Concertino” al Şcolii „Aurel Decei” din Gura Râului, coordonat de profesorul Ioan Motronea. În finalul evenimentului, toți cei prezenți s-au prins în Hora Unirii în curtea Consiliului Județean, care a răsunat de acordurile instrumentiștilor de la Școala Populară de Arte și Meserii „Ilie Micu” Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*