Șeful Poliției sibiene: Avem ceea ce ne trebuie pentru summit-ul UE

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, Tiberiu Ivancea, a dat asigurări astăzi că sutele de invitaţi la Summit-ul UE care va avea loc în 9 mai nu trebuie să fie îngrijoraţi, poliţiştii având tot ce le trebuie pentru a le asigura securitatea.

Pentru Summit-ul din mai vor fi mobilizaţi 900 de poliţişti, din care mai mult de jumătate, în jur de 500, vor fi aduşi din alte judeţe.

„În momentul de faţă suntem în grafic cu toate pregătirile, avem stabilite în proporţie de 90 % efectivele de care avem nevoie, logistica necesară, astfel încât din punctul nostru de vedere nu va fi nicio problemă. Pot să vorbesc doar despre Poliţie, noi vom avea angrenaţi în jur de 850 – 900 de poliţişti. (…) În jur de 500 de poliţişti (din alte judeţe – n.r.). În principiu avem ceea ce ne trebuie”, a declarat Tiberiu Ivancea, într-o întâlnire cu presa care a avut loc la Colegiul Prefectural.

Dacă în municipiul Sibiu nu se va reuşi montarea tuturor camerelor video din sistemul performant cerut de Poliţie, şeful IPJ Sibiu spune că cei din subordinea sa se vor descurca şi fără acesta.

„Cum ne-am descurcat până acum, ne putem descurca şi fără acest sistem de monitorizare. Nu ştiu din punct de vedere al altor structuri. Este necesar acel sistem. Dacă nu este, se poate şi fără”, a menţionat şeful IPJ Sibiu.

În 9 mai 2019, municipiul Sibiu va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE.

În acest context, în centrul orașului s-a desfășurat astăzi un exercițiu ISU în care a fost simulat un incendiu de amploare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*