Sibiu, 22 mai 2013. În data de 24 mai 2013, Direcția Județeană de Cultură Sibiu organizează în parteneriat cu Asociația „Heritas” și cu Complexul Național Muzeal ASTRA seminarul cu tema „Cooperarea Instituțiilor Abilitate în Domeniul Protejării Patrimoniului cu Organizațiile Non Guvernamentale”.  La întâlnire participă reprezentanții a peste 30 de asociații din județul Sibiu implicate în protejarea patrimoniului din județul nostru. Acestora li se alătură specialiștii în domeniul cultural.

 

Temele discutate vor fi axate în jurul reazlizării acțiunilor comune de protejarea a patrimoniului mobil, imobil și imaterial. De asemenea, vor avea loc discuții legate de coerența procedurilor legale de colaborare între instituțiile de stat și organizațiile nonguvernamentale.

Un moment important îl vor constitui discuțiile dintre specialiști DJC Sibiu și cei ai ONG-urilor din județul nostru. Ne propunem ca acesta să fie un prim pas concret în apropierea specialiștilor din cele două părți care participă la întâlnire.

Ne propunem, de asemenea, să ducem acest dialog spre comunitățiile locale, astfel credem noi vom reuși a atinge cu adevărat problematica reală, în teren a protejării patrimoniului local.

Aceasta este cea de a doua dintr-un ciclu coerent pe care DJC Sibiu și-l propune spre a îl implementa în anul 2013 în relația cu toți factorii implicați în procesul cultural și patrimonial al județului Sibiu.

Persoană de contact: Răzvan C. Pop, director executiv DJC Sibiu, 0744.476.703, razvan_c_pop@yahoo.com


ÎNTÂLNIREA DIRECȚIEI JUDEȚENE pentru CULTURĂ

cu ORGANIZAȚIILE NON-GUVERNAMENTALE IMPLICATE în DOMENIUL PROTEJĂRII PATRIMONIULUI.

Cooperarea Instituțiilor Abilitate în Domeniul Protejării Patrimoniului cu Organizațiile Non Guvernamentale

– SEMINAR –

Sibiu, Casa Artelor, 24 mai 2013

10.00: Deschiderea lucrărilor

Răzvan C. POP, director executiv al Direcției Județene pentru Cultură Sibiu

Valeriu OLARU, director general al CNM Astra

Michael ENGEL, director al Fundației Heritas

10.10: Ovidiu CALBOREANU, istoric, specialist al Direcției Județene pentru Cultură Sibiu, Situația legislativă în domeniul protejării patrimoniului.

10.30: Carol SZATMARI, istoric, specialist al Direcției Județene pentru Cultură Sibiu, Activitatea DJC Sibiu în anul 2013 în domeniul protejării patrimoniului.

11.00: Cazuri de Bună Practică:

Alina SCHOLTES, Mihai Eminescu Trust

Eugen VAIDA, Asociația Monumentum

Kristina CREOȘTEANU, Asociația Împreună pentru Dezvoltarea Comunității

Vera MARIN, Asociația pentru Tranziție Urbană

12.00: Coffee Break

12.30: Discuții, analize, dezbateri, inițiative.

13.40: Concluzii

 

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*