Senatorul sibian Ion Ariton dă cu subsemnatul la DNA

Fostul ministru al Economiei din Guvernul Boc, Ion Ariton, s-a prezentat în această dimineață, la sediul DNA Ploiești, pentru a fi audiat în dosarul în care fostul lider liberal Vasile Blaga este anchetat pentru fapte de corupție.

La intrarea în sediul DNA, Ariton a spus, răspunzând unei întrebări, că a venit în calitate de martor, relatează Agerpres. Surse apropiate anchetei au declarat că la DNA Ploiești ar mai fi fost citați, tot în calitate de martori în acest dosar, fostul premier Emil Boc și fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu.

Senator la al doilea mandat, Ion Ariton candidează, de această dată, din partea ALDE pentru Camera Deputaților. El a părăsit PNL și este președintele organizației județene ALDE Sibiu, calitate în care deschide lista de candidați. „Suntem o echipă echilibrată, unită, cu tineri, dar şi cu oameni cu multă experienţă în spate, cu jurişti, economişti, ingineri, arhitecţi. Sunt convins că vom obţine la alegerile parlamentare un rezultat bun, mai bun decât la alegerile locale, primul test prin care a trecut ALDE. Sperăm într-un rezultat care să ne permită accederea în legislativ, dar şi intrarea la guvernare şi împlinirea tuturor proiectelor cu care pornim la drum. Suntem conştienţi că nu putem ajunge aici fără sprijinul sibienilor, cei care s-au aflat şi se află în centrul atenţiei noastre”, a declarat Ariton, joia trecută, după depunerea listelor de candidați la Biroul Electoral Județean Sibiu.

Tariceanu cu Bebe Ariton si Bebe Gheorghe

Ion Ariton este cercetat în Dosarul „Gala Bute”. El a declarat, în martie, în timpul audierii sale la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că fostul premier Emil Boc le-a solicitat membrilor Executivului, în 2011, să sponsorizeze evenimentul Gala Bute prin intermediul companiilor de stat din subordine. În acest dosar mai sunt implicați Elena Udrea, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu – administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, Ştefan Lungu – fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia – fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, și Ana Maria Topoliceanu – fost director al Companiei Naţionale de Investiţii.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*