Seria de concerte “Vinerea Verde”, la catedrala evanghelică din Sibiu

De la sfârşitul lunii iunie şi până la sfârşitul lunii august, biserica evanghelică din Piaţa Huet va găzdui, în fiecare vineri, seria de concerte “Vinerea Verde”.

Din cauza lucrărilor de reabilitare și restaurare a monumentului istoric, concertele vor fi susţinute în ferula (încăperea din partea din spate a bisericii Sf. Maria), unde şi-a găsit locul provizoriu orga mică, Hahn, care va acompania toate cele zece concerte.

Evenimentul de deschidere va avea loc pe data de 29 iunie, la ora 12.15, cu prilejul sărbătorii Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, printr-un concert susținut cu un ansamblu de corzi, timpane, trompete, cor şi solişti. Acest concert se va bucura de participarea sopranei Melinda Samson şi a mezzosopranei Elisa Gunesch, două nume binecunoscute şi îndrăgite melomanilor din Sibiu. Sunt prezentate două lucrări ale compozitorului baroc timpuriu Kusser, a cărui muzică a avut un ecou foarte bun la ediţiile anterioare, potrivit organizatorilor.

Seria de concerte va continua în fiecare vineri, de la ora 12.15 (6 iulie, 13 iulie, 20 iulie, 27 iulie, 3 august, 10 august, 17 august, 22 august si 31 august), cu o altenanţă de sunete între baroc şi muzică tradiţională, muzică nordică pentru oboi şi canto, muzică de cameră în diverse combinaţii şi, nu în ultimul rând, un salut muzical din oraşele partenere Luxemburg şi Landshut.

„Biletul de intrare este de 10 lei pentru  adulţi, 5 lei pentru studenţi şi elevi, copiii sub 12 ani având gratuitate. Biletele pot fi achiziţionate din chişocul aflat în ferula bisericii. În plus față de deliciile muzicale, vizitatorii au, de asemenea, posibilitatea de a degusta deliciile culinare din piața ecologică. Vizitarea turnului Bisericii este inclusă pentru doritori, aceştia putând asista şi la o scurtă prezentare gastronomică a împrejurimilor Sibiului, sub denumirea «Turnul Gastronomic»”, transmite Ramona Iancu, din partea Parohiei Evanghelice C.A. Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*