Asociaţia ‘Musica Suprimată’ şi Teatrul pentru Copii şi Tineret ‘Gong’ Sibiu, în parteneriat cu Filarmonica de Stat din Sibiu, prezintă în perioada 16-28 octombrie, la Sibiu, cinci spectacole de teatru, poezie şi muzică, conform unui comunicat de presă.

Seria evenimentelor ‘Musica Suprimată’ marchează o sută de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial şi aduce în faţa publicului muzica unei generaţii asuprite de naţional-socialism, iar apoi interzisă şi uitată în epoca socialistă.

‘Această muzică trebuie să fie cântată în concerte, căci altfel nu poate exista. Ea trebuie să fie restituită, dobândind astfel şansa de a rămâne’, a declarat Heidemarie T. Ambros, producătorul evenimentului.

Seria de evenimente va debuta joi, 16 octombrie, ora 19,00, la Teatrul ‘Gong’ Sibiu cu premiera spectacolului ‘Der Kaiser von Atlantis Oder Der Tod dankt ab/ Împăratul din Atlantis sau refuzul morţii’. Spectacolul prezentat în limba germană este o montare într-un act pentru teatru de păpuşi ce are la bază muzica şi libretul avangardist semnat de Viktor Ullmann şi Peter Kien. Reprezentaţia marchează ziua deportării autorilor la Auschwitz, în 1944.

Agenda de evenimente mai cuprinde marţi, 21 octombrie, ora 19,00, un concert de lieduri şi piese de pian susţinut de Irena Troupova şi Jan Dusek, la Sala Thalia din Sibiu.

Programul continuă sâmbătă, 25 octombrie, ora 19,00, la sala Teatrului ‘Gong’ Sibiu cu seria ‘Poezie, Dramă & Muzică’ ce se constituie în două părţi: recitalul de poezie ‘Aminteşte-ţi de soldaţii săi de plumb’ în interpretarea lui Oskar Ansull, ce va fi acompaniat la pian de Moritz Ernst şi, respectiv, melodrama ‘Greşeala morţii sau cel de-al 13-lea oaspete’ de Arthur Lourie după o dramoletă de Welimir Hlebnikow, ce îl aduce pe scenă ca recitator pe acelaşi Oskar Ansull alături de Moritz Ernst.

Duminică, 26 octombrie, ora 19,00, Moritz Ernst va susţine pe scena Teatrului ‘Gong’ Sibiu un recital de pian după piese de Norbert von Hannenheim, Viktor Ullmann, Arthur Lourie, Ferruccio Busoni şi Ludwig van Beethoven.

Seria de evenimente din acest an se va încheia cu un concert la vioară şi pian ce va avea loc marţi, 28 octombrie, ora 19,00, la Sala Thalia din Sibiu, având ca invitaţi speciali pe Marianne Boettcher şi Björn Lehmann.

teatrul gong

Intrarea publicului la toate aceste evenimente se face gratuit, în limita locurilor disponibile, potrivit organizatorilor.

Etichete: ,

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*