SERILE SIBIULUI: BISERICA DE SUB BISERICA

 

COMUNICAT DE PRESĂ

ASOCIAŢIA PENTRU ÎNFRUMUSEŢAREA ORAŞULUI SIBIU

SERILE SIBIULUI: BISERICA DE SUB BISERICA

Prezentările dedicate istoriei Sibiului organizate de către Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu în parteneriat cu Cafe Wien, continuă și în această lună

Am ales de această dată a organiza prima și unica prezentare publică, deschisă oricărui sibian, a cercetărilor arheologice desfășurate în interiorul catedralei evanghelice din Piața Huet, cercetări ce au dus la descoperirea primei biserici din această parte a Sibiului, probabil una dintre cele mai vechi biserici a orașului.

 

 

Invitați sunt dr. Ioan Marian Țiplic, prorectorul Universității Lucian Blaga din Sibiu și dr. Maria Crîngaci Țiplic, cercetător al Academiei Române în cadrul Institutului de Studii Socio-Umane. Ei sunt cei care au coordonat echipa de arheologi care au realizat cercetările din Biserica Evanghelică.

 

Serile Sibiului este cel mai longeviv proiect al Asociaţiei pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu, iniţiat încă din noiembrie 2009. Astăzi a ajuns astăzi la cea de a 31-a ediţie. Scopul acestor proiect este de a apropia specialiştii din domeniul cercetării Sibiului de publicul larg, nespecializat dar doritor de a descoperi istoria noastră, reuşind astfel a face cât mai cunoscută istoria locală.

 

Aşadar, vă aşteptăm în această seară, de la orele 19.00 la Cafe Wien pentru a intra în universul lumii sibiene.

 

 

Pentru detalii legate de acest proiecte:

 

Tudor Șt. POPA, 0745.332.465, tudor@cemerita.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*