SFATUL POLIŢISTULUI Fii precaut!

O casă fericită este o casă sigură, locul în care ne reîntoarcem după o zi de muncă, în care ne dorim să regăsim acelaşi spaţiu liniştit şi confortabil dar mai ales, sigur. Indiferent cât de bogaţi sau săraci suntem, siguranţa locuinţei noastre este cea mai importantă.
Gradul de pericol social al infracţiunilor de furt, prejudiciile cauzate de acestea, sunt motive suficiente pentru ca acest domeniu să se afle în atenţia poliţiştilor şi nu în ultimul rând, al fiecăruia dintre dumneavoastră.
Trebuie avut în vedere faptul că numărul spargerilor de locuinţă este mai mare acolo unde există condiţii favorizante. Imobile noi în care proprietarii nu se cunosc între ei, supravegherea necorespunzătoare a locuinţelor şi neglijenţa manifestată de unii proprietari, care cred că lor nu li se poate întâmpla nimic.
Poliţiştii sibieni, dar nu numai, se confruntă din ce în ce mai des cu furturile din locuinţă. Vă recomandăm să nu fiţi permisivi, să nu oferiţi informaţii vecinilor, prietenilor, cunoştinţelor sau colegilor cu privire la programul dumneavoastră de lucru, iar dacă intenţionaţi să lipsiţi mai mult timp de la domiciliu o persoană de încredere v-ar fi de un real ajutor atunci când părăsiţi locuinţa o perioadă mai lungă de timp.
De asemenea, acordaţi atenţie căilor de acces în locuinţa dvs., respectiv uşa de la intrare, ferestrele, balconul sau terasa, subsolurile şi garajele care comunică cu celelalte anexe din locuinţă. Opţiunea pentru montarea unor uşi duble la intrarea în locuinţă poate fi cea mai bună variantă, iar asigurarea acestora chiar când vă aflaţi acasă vă oferă un plus de siguranţă.
Sfaturile noastre ar putea cuprinde o listă întreagă de recomandări pentru prevenirea furturilor de locuinţă, dar cel mai bun paznic şi apărător sunteţi dumneavoastră.

Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*